Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rød på det hvite - ikke bedring

Spørsmål

Hei, Jeg er plaget med rødt på kviten på øynene, mest på det høyre øyet. Jeg sliter med hodepine og trykk i øynene. Jeg husker ikke hva diagnosen var fra min lege, men jeg har fått en medisin som heter Spersadex 1 mg/ml 3 ganger daglig. Jeg har brukt denne medisinen i 4 mnd. uten at jeg er blitt bedre. Er det noen annen medisin du vil anbefale meg å prøve, vil jeg gjerne høre fra deg.

Kvinne 73
Svar

Kjære kvinne 73 år.


Du beskriver trykk på øynene og hodepine og sier at du har vært rød på det hvite i lang tid. Du sier at du har fått Spersadex i lang tid uten bedring.  Jeg oppfatter at du har brukt  denne dråpen i fire måneder. 

Det at det ikke skjer bedring eller endring og at tilstanden er stabil og plagsom , kanskje med forverring, gjør at jeg tenker man burde  utrede deg hos øyelege.  Det er slik at fastlegen kan henvise deg til spesialist , evt kan din optiker også henvise deg videre. Dersom du har smerter og trykk , kan det jo faktisk være trykket i øynene som har steget , med fare for utvikling av  grønn stær. Grønn stær og høyt trykk er en tilstand som kan  forårsakes av mange faktorer ,  hvorav en relativt vanlig er bruk av kortison - så som i spersadex. Derfor er det ikke heldig å stå på denne, uten at dette er kontrollert og målrettet, og ikke minst tidsbegrenset behandling.  


Dessverre kan jeg ikke medisinere deg over internett uten å ha undersøkt og stilt en klar diagnose.  Dette bør derfor gjøres av en øyelege, og jegnmener at du ikke bør vente lenge på time. 


Jeg øsnker deg lykke til med dette og god bedring. 


Beste hilsen

Rim N Alme