Pingueculum / Pinguecula

Spørsmål

Da har jeg sjekket . Jeg hadde en liten pinguecula på hvert øye i øyekroken mot nesen. Jeg begynne bruke mye saltvann øyedråper siste uke, og er gått over til noen nå som er med litt olje også. Men nå gjør øynene såå vondt. Tror ikke de kan være betente for legen så på de i går. og de er ikke røde. Men hun så ved et fargestoff at de var tørre noen steder. Har noen minutter bedre perioder Innimellom. Og Øyelegen sa de var så små at sikkert ingen kirurg ville operere de. Og jeg er så lei i meg. Skal hele livet dreie seg om Å gå rundt å ha vondt i øynene? Pga et fettlag i øye.? Vet du om noen erfaringer med opperasjon. Ble det veldig kosmetisk stygt, kom det tilbake? Vær så snill å hjelp meg tIL å finne en spesialist på pinguecula. Betaler gjerne alt det måtte koste for å fikse dette. For det ødelegger alt for meg. Det svir i øynene og hodet og tilogmed Prikke i nese og tannkjøttet innimellom . Kjennes ut som jeg har grus i øyet hver gang jeg blunker. Vær så snill å hjelp meg finne en spesialist på behandling eller helst opperasjon av pinguecula . Mvh

Kvinne 29
Svar

Hei, kvinne, 29


Du skriver at diagnosen er stilt og at du har et pingueculum nasalt  på slimhuden. 

Dette skal du ikke behøve å behandle.  Det er lite og er godartet.  I disse coronatider er det en unyttig risiko  for deg og andre, og smittefaren veier tyngst. 

Smertene du opplever i øynene  kommer nok av utstrakt bruk av saltvann som tørker ut øyeslimhuden og forverrer tilstanden- ( ref hvordan lager man en spekeskinke). Dette bekrefter også legen din ved å finne  tørrhetsflekker på hornhinnene.  Derfor bør du ikke gjøre det, men heller gå til  smørende dråper og salver.  Da vil situasjonen raskt kunne bli bedre (dager/uker). Om det fortsatt ikke er bra, kan en vurdere en kort kur med kortisondråper som legen din kan forskrive - da vil jeg anbefale Softacort  x 3 i en til to uker.  Salvene kan for eksempel være simplex øyesalve  eller vit a pos salve, evt også geledråper som det finnes mange av på apoteket og som du får uten resept. Det er heldigvis ingen grunn til å fortvile over denne diagnosen. Den er vanlig og er nærmest som et lite arr i slimhuden å regne. Dersom du har brukt mye kontaktlinser etc tidligere eller nå, kan dette være med på å forklare tilstanden . Jeg håper du blir bedre  ved å følge disse rådene. 


Beste hilsen 


Rim N. Alme

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-