Øyebetennelse? Tørre øyne?

Spørsmål

Min kone har hatt noe som ligner øyebetennelse i flere måneder og tårene renner fra den ene øyet, den høyre. Den er hoven, lit rød på innsiden av øyelokket og det er mulig å ser forskjellen imellom venstre og høyre tårekanal som er mye mindre. I januar fikk vi Vividrin, disodium cromoglycate fordi det var mistanke om en allergi. Det hjalp ikke. Senere kom det som ligner på pus ut av øyet, særlig om natten. Neste medisin fra legen var kloramfenikol øyedråper og salve som hjelper mens hun bruker det men når hun slutter å bruker det så kommer betennelsen tilbake. Øyet skilles med salt vann to ganger daglig. Vi vet at det er ikke bra å kloramfenikol over lang tid og søker etter en løsning. Håper du kan hjelper oss. Mange takk.

Kvinne 52
Svar

Hei, mann til kone 52 år. 

Du skriver at din kone har plager med øynene som blir bedre av kloramfenikol . Det er ikke allergi, sier du fordi allergimedisinen ikke hjelper på sikt. 

Dersom det ikke kløe og er rødt, er det som hovedregel ikke allergi. 

Det at dere skyller med saltvann to ganger om dagen er ikke så bra, fordi dette tørker ut øynene og gjør dem såre og  vonde. 

Da skyller man bort de naturlige oljer som finnes i tåren. Derfor, og fordi at kloramfenikol salve hjalp, tenker jeg at det er fettet i salven som hjalp. Hun kan forsøke å bruke simplex øyesalve og slutte å skylle med saltvann, men heller bruke kunstig tårevæske. Disse produktene er uten resept og fås på apotek. Kloramfenikol salve bør man bare bruke ved påvist infeksjon og forordnet av lege.  Vi vil ikke ha antibiotikaresistens. 

Hvis hun ikke blir bedre, bør hun henvises til øyeglege for vurdering. 

Jeg håper dette hjelper dere litt på vei . 

Beste hilsen 

Øyelege Rim N Alme

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-