Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kraftavsk i øyet

Spørsmål

Heisann, var litt uheldig med å få litt kraftvask i øyet når jeg skulle vaske innvendig på en liten lastebil her på jobb en stund før ferien, og var litt dum å ikke fikk vaska øyet så veldig mye, og merker litt irritasjon etter dette, så lurte jeg på om det er farlig for øyet å ikke få vaska det så veldig, og er det sånn at jeg kan bli blind på det øyet hvis jeg ikke går til min fastlege for å få en sjekk opp i dette, og er det noe som kan hjelpe for å bli god i øyet igjen, eller er det gått så lang tid at det ikke er noe som hjelper?

Mann 24
Svar

Hei, mann , 24  år. 

Du beskriver at du fikk en sprut med kraftavask i øyet før ferien . Du skriver ikke om du har plager eller dårlig syn etter dette. 

Dersom det var utforstynnet er det veldig basisk ( lut) og kan gjøre stor skade på sin vei. Dersom det var fortynnet er skadepotensialet avhengig av fortyningen. Generelt anbefaler vi  skylling av lutskade på legevakt med saltvann. Kontinuerlig skylling i 30 minutter og god skylling på forhånd med vann eller saltvann på skadestedet.  videre  vurdering av øyelege. De ter mulig du har kommet heldig ut, fordi du ikke beskriver noen plager. Jeg ville likevel diskutert detaljene om dette med fastlegen som evt kan henvise deg til øyelege for en vurdering, hvis du føler at du har plager med dette øyet. Håper rådene hjelper deg noe på vei . 

Beste hilsen