Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har jeg en øyeinfeksjon som gjør at jeg må fremskynde timen hos øyelegen?

Spørsmål

Jeg har hatt problemer med det venstre øyet mitt siden starten av desember. Det svir og ofte verker det i øyekroken. Denne verkingen har blitt verre de siste dagene. Jeg har ingen plager med det høyre øyet. Jeg har ingen synsforstyrrelser, jeg er ikke lyssky og det renner ikke fra øyet. Kan iblant kjenne at det blir litt fuktig, uten at det renner tårer. Jeg er ikke spesielt rød på øyet. Jeg har vært hos fastlegen to ganger med dette problemet. Hun sier hun ser at det er et katarr på øyet. Har gått på kloramfenikoldråper, uten at det hadde noen effekt. Har fått henvisning til øyelege, med time i slutten av mars. Fastlegen min mener det kan være en virusinfeksjon, som er veldig langvarig. Hun nevnte noe om en type virusinfeksjon hun ville at øyelegen skulle sjekke om jeg hadde (som måtte behandles med en spesiell type øyedråper), men hun sa at jeg hadde ikke typiske symptomer på denne. Bruker nå tårevæske noen ganger om dagen på øyet (thealoz duo), men synes ikke det har noe særlig effekt. Det blir kanskje litt bedre en kort stund. Det jeg lurer på er om det er grunn til å fremskynde time hos øyelege? Er redd for at øyet skal bli verre, og lurer på om det kan utvikle seg til noe «farlig» i de neste to månedene før jeg får undersøkt det. På forhånd takk for svar.

Kvinne 29
Svar

Hei, Kvinne 29 

Du beskriver et problem med renning og  svie i øyekroken og økende tendens til dette.  Dette er ensidig, bare venstre øyet.  Det er luftet om det kan dreie seg om en virusinfkejson . Jeg  kan ikke se at det er tatt prøver på virus eller bakteriedyrkning, det skriver du ikke.  Du har fått noe antibiotika og noe fuktende.  Legen din mener det kan være virus  og da hjelper ikke antibiotika.  Det springende punkt for om du skulle fremskynde timen er smerter, redusert syn  rødt øye og forverring. Hvis du har noen av disse, bør dette vurderes. Tradisjonelt er det ikke mye å gjøre mot en virusinfkesjon , annet enn å stille diagnosen og kontrollere over tid. I emmlomtidn , mens du er usikker bør du  fortsette med håndhygiene, egne håndklær - ikke dele med andre ogikke ta detg til øynene for  å forebygge smitteoverføring.  Jeg håper dette svaret kunne bidra oppklarende.  God bedringtil deg.  

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-