Fikk stump kvist/gren i øyet og ser dårligere på øyet etter fire dager

Spørsmål

Hei, jeg fikk en fingertykk, stump kvist/gren i øyet for noen dager siden. Den traff på øyelokket (fikk et "skrubbsår"), men gikk da inn på oversiden av øyet med relativt stor fart/kraft. Det kan kanskje sammenlignes med en finger som ble stukket inn over øyet. Synet ble uklart og tårene rant og jeg kom meg rast til legevakt. Det ble ikke funne ytre skader og jeg hadde greit syn på nært hold (kunne telle fingre) og fikk da utskrevet kloramfenikol salve og dråper. Jeg valgte å gå til fastlege dagen etter og det ble da gjort en litt mer grundig undersøkelse med innfarging og skopering inn i øyet. Fastlege kunne ikke se noen åpenbare skader, men noe ha sa kunne være en liten blødning inne i øyet som han mente ville absorberes av seg selv. Diagnosen er "kontusjon av øyeeple". Etter snart fire dager er øyet mye bedre, men jeg har fremdeles uklart syn - det virker som om jeg er nærsynt, men det varierer litt med dagsform. Jeg ser mao greit på nært hold og utydelig på lengre hold. Det er over tid anstrengende å bruke begge øynene pga forskjellige synsevne. Legen sa at øyet var hovent og at jeg måtte være tålmodig ift at hevelsen skulle gå ned igjen (og at synet da trolig ville bedres), samt jeg skulle ta kontakt med en gang hvis synet ble forverret. Jeg vet imidlertid ikke hvor lenge jeg skal være tålmodig; hva kan jeg forvente fremover? Dager, uker eller måneder? Burde jeg dra til spesialist for å få vurdert situasjonen?

Mann 49

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, mann 49. 


Du fikk en stump kvist/gren i øyet  for fire dager siden , og er blitt undersøkt av almenleger. Det er meget bra, men det er slik at du fortsatt ser svakere på det aktuelle øyet. Det kan være grunlag for å gå til en spesialist, evt at legen din henviser deg til den øyenavdelingen som du hører til , på bakgrunn av den aktuelle skaden.  Det er mulig det er oppslemmet blod i glasslegemets rom , men det er også mulig at det foreligger et hull i netthinnen. Det vet en ikke, før du har blitt undersøkt.  I og med at du ikke blir bedre, vil det muligens være grunnlag for å gå videre med slik undersøkelse, der øyelege vurderer tilstanden med den komeptansen og det utstyret som en spesialist råder over. Du må være obs på om synet avtar, , du får smerter eller trykk ,e vt om det kommer en skygge i sysnfeltet. Alle disse symptomene ene ville tyde på komplikasjoner. Det er øyenavdeling i alle fylker i Norge, og optikere kan også vurdere noe i kraft av kompetanse og utstyr.  Om optikeren er usikker, vil også hun kunne henvise deg videre til spesialist. 

Jeg ønsker deg lykke til med dette. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-