Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling med E-Eye for tørre øyne

Spørsmål

Jeg er mye plaget at tørre øyne, spesielt på kontoret og spesielt i vinterhalvåret. Det klør og svir og jeg kan ikke bruke linser. Jeg har også hatt noen plagsomme tilfeller av betennelse i øyelokket som er behandlet med antibiotika. Det hjelper litt å dryppe med fuktighetsgivende øyedroper, men det er slitsom i lengen. Jeg har sett at noen optikere tilbyr en behandling mot tørre øyne ved hjelp av infrarødt lys som sendes mot øyelokkene. Behandlingen kaller de for E-Eye og finnes her: https://www.interoptik.no/oyehelse/torre-oyne/e-eye-lysbehandling-av-torre-oyne/ Jeg finner ingen øyeleger som driver med dette og vil derfor høre med deg om dette er en annerkjent behandling, og om det er bra eller om den er skadelig.

Mann 41
Svar

Hei ,mann 41 år .

I og med så mange mennesker lider under tørre øyne , slik som deg har det kommet mange forsøkt på markedet som tilbyr å hjelpe pasienter med dette. Det du nevner , IPL behandling med infrarødt lys.

Det er en artikkel som støtter påstanden om dette kan hjelpe og bære i seg håp for noen tørre øyne pasienter og være verdt et forsøk. Det er en god studie som er gjort over tre år på et signifkant antall pasienter.

"

Intense Pulsed Light Treatment for Dry Eye Disease Due to Meibomian Gland Dysfunction; A 3-Year Retrospective Study

Rolando Toyos, MD,www.ncbi.nlm.nih.govhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/corehtml/pmc/pmcgifs/corrauth.gifWilliam McGill, PhD,2 and Dustin Briscoe, OD1Author information Copyright and License information Disclaimer

Det ser heller ikke ut til å bære i seg en fare, så det kan meget vel prøves.

Ellers anbefaler vi også å få en undersøkelse på om det kan være midd, middegg, og skresjon , lavggradig betennelse i øyelokkene, tilstoppede talgkjertler mm.

Det er anbefalt å varme opp og tømme talg fra kjertlene i øyelokkskaknten , rense med spesielle våtservietter og dryppe på fukt i den rekkefølgen .

Dette kan være et godt regime, for å hjelpe til med en mulig årsak til plagene. Årsaken til at øyeleger stort sett ikke tilbyr denne behandlingen , er at det ikke helt signifikant foreligger entydige resultater som tilsier at det er behandling vi som øyeleger skal tilby pasienter, men at våre samarbeidspartnere i bransjen kan utføre slike og lignende behandlinger utenfor det etablerte offentlige tilbudet i øyehelsen.

Jeg ønsker deg lykke til med dette.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-