Symptomer på forkjølelse

Spørsmål

28 år gammel mann som har slitt med sterkt nedsatt allmenntilstand i snart 6 uker. Svimmelhet når jeg kikker ned, tidvis kvalme, sterk trøtthet og periodevis følelse av utmattelse. Svimmelheten er en form for en pressende, gyngende svimmelhet. Tåler lite stress og mas. Også lysømfiendtlig. Svimmelheten er kun når jeg kikker ned. Vanskelig for å konsentrere meg skikkelig. Har tatt alle slags blodprøver, men alle er fine. Har selv trodd det er komplikasjoner etter forkjølelse/influensa, men synes nå det har gått så lang tid. Opplevde for noen år siden krystallsyken. Men det var langt kraftigere, og gikk over i løpet av 2 uker. Før jul hadde jeg en sterk forkjølelse som til slutt beveget seg til ørene. Etterpå ble venstre øre nesten tett. Det er tydelig at det har lagt seg mye væske og smuss i mellomøret (innenfor trommehinen). Dette forårsaker tidvis kraftig pulsering i dette øret. Det har jeg aldri opplevd før. Det er ikke vondt, men jeg mistenker at denne væsken/smusset i øret kan være årsaken til problemene mine (bl.a. svimmelhet). Resten av familien har hatt influensa med feber o.l. Jeg har kun hatt de problemene som nevnt overfor. Er det mulig jeg har fått en annen variant av influensa med slike symptomer som gir svimmelhet, kvalme og følelse av utmattelse? Når kan jeg forvente å komme i form igjen, og er det evt. noen medisiner jeg kan ta for å få fortgang på prosessen? Kan dette være noe annet enn influensa? Er forøvrig sporty og i god form, så det er noe helt nytt å være i en slik situasjon. Relevante sykdommer/medisiner: Influensa, krystallvandring, trøtthetssyndrom, svulst Mann, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Det er ikke uvanlig at man har slike symptomer som du beskriver etter forkjølelse. Det kan henge igjen i flere uker. Svimmelheten kan skyldes en tilstand som vi kaller vestibularis nevritt, eller virus på balansenerven. Det er en helt ufarlig tilstand som går over av seg selv etter 6-8 uker. Det finnes dessverre ingen spesifikk behandling. Jeg vil anbefale deg å prøve solhatt oppløsning samtidig med daglig saltvannskylling som du får kjøpt på apoteket. Du bør også ta hvitløk tilskudd daglig, det styrker immunforsvaret og vil få fortgang på prosessen. Det får du også kjøpt på apotek som kapsler eller som rå hvitløk i kost.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn