Ørebetennelse

Spørsmål

3.2.ble jeg forkjølet med vondt i øret.20.2.gikk jeg til legen,som mente det var mellemørebetennelse.Har dryppet med Terracortril PolymyxinB i 14 dager(iflg.resepten i 1 ukes tid).Har fremdeles vondt/trykk i øret.Bør jeg fortsette å dryppe?Evt.hvor lenge.Er dette langvarig?I 2005-2006 hadde jeg virus på balansenerven.Det startet med smerter i dette øret.Kan det ha noe med hverandre å gjøre så lenge etterpå?Bør jeg gå til legen igjen?

Kvinne, 52 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du trenger ikke dryppe i øret i mer enn den tiden som er forskrevet. Etter en vanlig (bakteriell) mellomørebetennelse vil det ofte være hevelse i slimhinnen i mellomøret og selve trommehinnen kan være fortykket en tid etterpå. Etter 3 uker bør man forvente at trykket og dotten begynner å forsvinne, men denne tiden kortes ikke ned ved at man forlenger kuren med øredråper. Av og til kan man se at slike resttilstander kan sitte i enda lengre, men man bør da gå regelmessig til lege for å forsikre seg om at det ikke er dannet væske i mellomøret, en såkalt sekretorisk ørebetennelse. En labyrintitt kan gi svimmelhet og starter ofte med en ørebetennelse, det kan være det du hadde i 2005/06. Det skyldes hyppigst at toksiner fra infeksjonsagens (viruset eller bakterien) påvirker balanseorganet i det indre øret. Det kan dermed være en sammenheng, men man kan ikke derfra konkludere med at du vil få svimmelhet dersom du får en ørebetennelse. Dersom du fortsatt har besvær 3 uker etter avsluttet kur med øredråper bør du søke lege påny. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-