Tinnitus/øresus etter lydtraume

Spørsmål

Jeg har fått sånn forferdelig tinnitus etter et lydtraume jeg hadde på jobben for en tid tilbake. Har hatt kontakt med deg om dette et par ganger. Har vært i kontakt med ØNH lege, og hørselen er normal. Men situasjonen har forværret seg kraftig etter at jeg snakket med han 25. juni. For et par dager siden lastet jeg ned tinnituslyder på mobilen, og lyden var ganske høy selv om jeg slo av med det samme. Og siden har jeg hatt en voldsom øresus i høyre øre. Dette øret hadde jeg også smerter i etter det som hendte på jobben. Jeg oppsøkte legevakten i dag, men legen kunne ikke gi meg noe annet enn sobril. Tror du at dette er noe som vil være ved? Det har vært i snart 2 dager nå. Jeg vil legge til at jeg tar zyprexa, quetiapin og levaxin.

Svar

Flott at du har fått sjekket hørselen og at den er normal. 

Om øresusen vil vedvare er vanskelig å svare på, men om den oppsto relativt nylig er det god sjanse for at den forsvinner like fort som den oppsto. Jeg pleier å si at om øresusen vedvarer lenger enn 6 måneder sammenhengende, så er det mindre sannsynlig at den vil forsvinne helt. Heldigvis så blir den mindre plagsom med tiden hos de aller fleste.

Ha på litt bakgrunnslyd (radio/TV el.l.) og forsøk å fokuser på andre ting. Sobril kan hjelpe på den måten at det roer nervene og at det blir lettere å sove, men anbefaler deg ikke å bruke det fast over tid, da det er avhengighetsskapende.

De medisinene du allerede tar, har såvidt jeg vet, ingen negativ innvirkning på øresus.

Ønsker deg fortsatt god bedring