Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Pulserende tinnitus

Spørsmål

Hei, eg har vert plaget med tinnitus ei lita stund no, også har eg vert på øre, nese, hals å sjekket hørsel og øre. Hørselstesten var normal, og legen sa kun at han ikkje trudde det var noko annet enn vanlig tinnitus. Eg har eg fått ein henvisning til MR. Det er ein ting som bekymrer meg, eg hører også ein pulserende lyd på høgre øre, det er ikkje pulsslag men høres ut som eg hører blodstrømmen, litt som svosj-lyd som følger pulsen, av og til føles det som det trykker litt rundt øre. Er dette noko som kan vere farlig som for. eks. Svulst, utposning på pulsåre, fare for hjerneblødning osv.?

Svar

Dersom jeg forstår deg riktig så hører du en pulserende svosje lyd i tillegg til en "vanlig" tinnitus (som regel høyfrekvent pipelyd). Mange opplever å høre en pulserende svosjelyd om de anstrenger seg veldig, bøyer hodet fremover, legger seg flatt eller lignende. Om så gjelder i ditt tilfelle, så ville jeg ikke vært bekymret, og en MR undersøkelse av hodet/tinningben (som du allerede er henvist til) vil være tilstrekkelig.
Dersom du opplever kraftig svosjelyd som følger pulsen hele tiden, så er ikke det ensbetydende med at noe er galt, men da bør man utelukke blodkarsykdom. Jeg ville da ha spurt deg mer inngående om din sykehistorie (røyk, alkohol, medisiner, hjerte-/karsykdom, arvelige sykdommer etc.) Ved mistanke om bakenforliggende blodkarsykdom, så bør en bildeundersøkelse som f.eks. MR eller CT (spesifikt med tanke på blodkarsykdom) være en del av utredningen.

Håper dette var svar på ditt spørsmål.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-