Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Øresus

Spørsmål

Hei. Jeg har vært plaget med øresus på høyre øre i et år nå. Det begynte med at jeg kun hørte susingen om natten når jeg la meg. Men når jeg våknet så var den borte, og sånn holdt det på en liten stund. Så ble susingen borte i et par mnd. Men så kom det tilbake igjen, bare at nå er det susing hele tiden. Det høres ut som at det pulserer inni øret, det går i rytme med pulsen min. Susingen blir mer intens når jeg anstrenger meg. Jeg har vært hos en øre-nese-hals lege, men de kan ikke finne ut av det. Jeg har også vært i MR, men prøvene var fine. Så jeg vet ikke hva susingen kan kommer av.

Kvinne 21
Svar

Hei ! Du har  øresus og av og til høres det ut som om du hører pulsen i øret. Øresus har mange årsaker. Noen har øresus i ett øre, og andre i begge ørme. Andre igjen i et punkt i hodet. De vanligste årsakene til øresus er hørselstap, skader i nakke eller hode, endringer i livet med mye stress. Alder kan gi det. Trange pulsårer til hjernen (halspulsåre) kan gi det, og jeg har også sett at enkelt pulsårer i nærheten av øret har gitt øresus. Du har gjort MR og du har vært til øre-nese-halslege uten at man har funnet noen forklaring på de lydene du hører. Da er det lest sannsynlig slik at man ikke vil finne en årsak til at du hører disse lydene. Normalt går slike lyder over, men hos noen blir de værende og kan medføre følelse av håpløshet, irritabilitet, og det kan gi konsentrasjonsvansker. Det er ingen enkel behamdling som hjelper. Det å forsøke

øvelser som mindfullness  og fysisk aktivitet kam hjelpe. Stillhet vil gjøre at du hører lyden godt og det kan derfor være til hjelp å ha bakgrunnsstøy for å dempe den lyden du hører. Jeg regner med at du har sjekket hørselen din. Til slutt vil jeg si at det er ikke farlig og det har ikke sammenheng med hjerte eller karsykdom i din alder. Men, selv om det ikke er farlig så er det utrolig plagsomt.


  

 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-