Virus på balansenerven

Spørsmål

Kan man påvise virus på balansenerven ved å ta CT? Har lest i tidligere spørsmål at man kan ta antihistaminer mot svimmelhet - er det vanlige allergimedisiner?

Sykdommer: vestibularisnevronitt?

Kvinne, 40 år

Svar

Hei!

Nei, dessverre kan man ikke påvise virus på balansenerven ved hjelp av verken CT eller MR.

Det finnes ingen sikre metoder for å påvise slikt "virus" men sykehistorien og symptomene kan være tilstrekkelig til at lege kan stille en slik diagnose når andre årsaker er utelukket.

Antihistaminer er vanlige allergimedisiner, men jeg tror ikke du er garantert å få effekt av disse på svimmelheten. Evt kan du få medisiner av legen din mot svimmelhet, noen har effekt av dette, andre ikke.