Svimmelhet og nummenhet i arm

Spørsmål

Hei.

I mars opplevde en rar type svimmelhet (aldri vært svimmel før). Dette kom med en forkjølelse som brygget i meg i flere dager. Høyre armen ble tung. I tiden før dette jobbet jeg mye på data, og skrev flere timer om dagen. Så høyrearmen føltes allerede sliten, men jeg synes det var merkelig at det hørte med forkjølelsen. Svimmelheten varte noen sekunder hver gang, som en liten klinkekule i hodet. Uten mønster, helt sporadisk.

Forkjølelsen kom for fullt. Armen ble normal, men svimmelheten økte. Var værst om morgenen (før jeg en gang hadde reist meg opp). Med dette fulgte øreverk. Jeg hadde episoder med feber gjennom hele sommeren. I mai gikk jeg en tur på morningen etter frokost. Da jeg kom hjem og skulle sette meg ned, var det som om alt falt til høyre, som at jeg ble "dratt" mot høyre av hjernen. Samtidig oppsto rar nummenhet i høyre arm og kjeveparti + inni munn, som en bisarr ute av meg sjæl-opplevelse. Utrolig ekkelt. Dro til legevakt som tok blodprøve, infeksjonsprøve og sjekket puls. Alt normalt. Like etter gikk det over.

Sakte, men sikkert har svimmelheten sluppet. I stressende situasjoner er svimmelheten tilbake, noe som er utrolig irriterende. Jeg er så lei nå. Går til ørespesialist som sjekker trykket i ørene mine og sier alt er greit. Jeg føler at jeg ikke blir helt trodd på hvor ubehagelig dette er, som i dag på jobb. Etter å ha stått oppreist ca fem minutter, blir plutselig begge leggene/føttene tunge som bly, og det kjens som det er en magnet som trekker meg mot gulvet. Noen timer senere, da jeg enda var skremt av dette, får jeg plutselig en rar hørsel på venstre øret, som om jeg hører meg selv fra en tunnel (men ikke dårlig hørsel). Som en type dott. Dette kommer også med en forkjølelsefølelse. Det gikk over av seg selv raskt, men var igjen utrolig merkelig å oppleve.

Jeg lurer egentlig bare på hva dette kan være, evt. hva som kan utelukkes. Jeg opplever å bli gradvis bedre, men det tar fryktelig lang tid. Er det normalt?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Dersom svimmelheten er ledsaget av nevrologiske utfall (doven arm, kjeveparti) så bør du nok vurdere å få utført en røntgenundersøkelse eller MR undersøkelse av hodet og hjernen. Det er sjeldent men av og til kan man se forandringer nært hjernestammen som kan gi svimmelhet og endringer i sensibilitet i armer eller andre deler av kroppen. Menieres sykdom kan gi svimmelhet og hørselsfenomener på en side (periodevis dottfornemmelse, hørselstap, øresus) men er ikke kjent for å gi nummenhet i armer eller ben. Det finnes medisiner som kan bedre den subjektive oppfattelsen av svimmelhet, men i dette tilfellet ville jeg nok i første omgang få vurdert en MR av hodet, selv om det er lite sannsynlig at man finner noe alvorlig på disse. Lykke til videre!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-