Svimmelhet og betennelse i mellomøret

Spørsmål

Hei!

For 13 dager siden begynte jeg så smått å bli litt svimmel på ettermiddagen. Dagen etter følte jeg meg litt rar, men helt OK. På kvelden tok derimot svimmelheten helt av, /0 jeg måtte krype i seng tidlig. I løpet av natten våknet jeg mye fordi alt snurret hver gang jeg endret stilling i senga. Da jeg sto opp på morgenen klarte jeg såvidt å holde meg på beina, og jeg kastet opp så fort jeg løftet hodet. Dro på legevakta og der ble det raskt konstatert med krystallsyke stadie 3, med løse krystaller i det venstre øret.

Dagen etter var jeg fortsatt sengeliggende, men hadde sluttet å kaste opp. Jeg begynte også å få dunkelyd i det høyre øret mitt og tett, rennende nese. Fikk en vurdering/behandling av osteopat som ikke kunne se nystagmus, så hun mente svimmelheten måtte skyldes noe annet. Hun mente en kraftig låsning i nakken kunne være medvirkende til problemet, i tillegg til en evt ørebetennelse. Så i den påfølgende uken fikk jeg flere behandlinger for å løsne opp dette. Svimmelheten ble også gradvis bedre, men langt ifra bra!

Dotten i øret har blitt verre. Jeg syns jeg hører ganske dårlig på øret og det suser konstant. Den tette og rennende nesen har blitt bedre, men jeg har begynt å kjenne en antydning til tannverk i hele øvre kjeve. Øret gjør ikke vondt, men får innimellom følelsen av at det skal begynne å verke, men så gir det seg. Svimmelheten er nå kun hvis jeg beveger meg og/eller vrir på hodet. Det er ikke verden som snurrer, men jeg som er i ubalanse. Det føles litt som jeg konstant sjeler. Øya klarer rett og slett ikke å samarbeide. Jeg ser klart, men likevel er det litt surrete.

Var hos lege i dag som sa han kunne se en antydning til nystagmus, så har fått henvisning til ØNH. Han kunne ikke se noe unormalt i øret mitt.

Men kan dette egentlig bare være en betennelse eller lignende i det indre øret? Kan man bli SÅ dårlig av sånt? Og har ikke da alt kommet i feil rekkefølge? Ville jo vært naturlig om bihule-problemene kom i forkant av svimmelheten?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Her er det tre diagnoser som trer frem som sannsynlige; enten en vestibularisnevritt (en påvirkning av balanseapparatet i det indre øret på en side) eller en labyrintitt (en betennelse i mellomøret der toksiner fra bakterier påvirker balanseapparetet) eller en tilstand som kalles Meniere der man får en overproduksjon av væske i det indre øret som gir symptomer både fra hørselsorganet og balanseapparatet. Ved de to første lidelsene er det vanlig at plagene står over lengre tid, dager eller opptil uker. En krystallsyke vil ofte kun gi besvær i sekunder til minutter, og således er dette lite sannsynlig i ditt tilfelle. Meniere gir ofte nokså så brå anfall av svimmelhet ledsaget av hørselstap og øresus på en side, usikkert om dette er tilfelle hos deg. Jeg holder en knapp på en av de to siste tilfellene. Man vil ofte få en bedring spontant, men dersom det er en pågående infeksjon i mellomøret bør denne behandles med antibiotika og evt betennelsesdempende. Jeg tror ikke at kroppen din reagerer unormalt på infeksiøse agens bare fordi du er gravid. Men væskeopphopning i kroppen kan medføre endringer i blodtrykk som i visse tilfeller kan gi opphav til svimmelhet. Du får en god undersøkelse hos spesialisten som kan avgjøre om det finnes tegn til væske eller andre sykelige forhold i mellomøret ditt. Lykke til videre!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn