Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svimmelhet, dottfølelse og tinnitus

Spørsmål

Hei. Jeg har de siste to årene opplevd episoder med symptomer i ørene og i blant svimmelhet. Har ukentlig/hver andre uke et slags anfall hvor jeg hører litt bråk i venstre øre, får en dott i høyre, før det blir et lite minutt med øresus i høyre øre. Noen ganger kan jeg bli litt svimmel mens jeg har dott. Svimmelheten er en følelse av å bekke litt til siden eller at det skal til å gå rundt. Men rommet spinner aldri helt som en karusell. De gangene denne svimmelheten oppstår varer det som regel maks 10 sekunder. Som regel er det kun øresymptomer og ingen bekking/svimmelhet.Ingen forvarsel eller noe spesielt jeg gjør som utløser det. Fra kjenner første "symptom" til alt er over tar det ca 3-4 minutter. Jeg helt fin etterpå. Ingen kvalme, og har aldri rykninger i øynene.Har vært til flere leger og til utredning hos ØNH på sykehuset uten funn.Har tatt jevnlige hørselprøver,den er fin.Meniere har blitt nevnt pga dott, øresus og en slags svimmelhet, men ingen vil si med sikkerhet at det er dette pga at episodene er så korte og jeg ikke har hørseltap.I tilegg måtte det vært kraftig Meniere (hyppige anfall),men med milde symptomer(kan ikke sammenlignes med et ordentlig Meniere-anfall).Gikk i fjor 8 måneder på Escitalopram for å se om det kunne hjelpe å roe ned anfallene, men føler ikke det hjalp. Har prøvd Avamys for å se om det hjalp. Mine spørsmål: 1. Selv om jeg ikke får diagnosen akkurat nå, kan dette virke som Meniere og at det kan utvikle seg til verre anfall? 2. Er det noe annet som kan gi slike symptomer? 3. Det første anfallet kom ca 2 uker etter at jeg rotfyllte en tann på samme side som jeg får dott og øresus.Hadde en stor betennelse og det var en komplisert rotfylling. Kan dette ha noen sammenheng? 4. Jeg skal ut å reise neste måned. Jeg har ikke flydd på 2 år, og er litt bekymret for dette med tanke på trykk i ørene. Er dette noe å være bekymret for (enten om det er en mulig Meniere eller noe annet som forårsaker symptomene). Kan en flytur utløse verre episoder?

Kvinne 28
Svar

Hei

Dette var en interessant sykehistorie og i slike tilfeller er det bestandig vanskelig ,samtidig som det kan ta tid å stille en endelig diagnose.

Basert på din sykehistorie og funn, så kan det godt tenkes at dette er en form for migrenerelatert svimmelhet, dog øresus og dottfølelse er vanligvis ikke de mest framtredende symptomene. Jeg vil anbefale deg å diskutere dette med din fastlege, og se om dere kan bli enige om forsøksvis behandling mtp. migrene. Og om det ikke allerede gjort, så ville jeg ha bestilt en MR av ditt hode, i den hensikt å utelukke andre og mer sjeldne årsaker til slike plager.

Jeg tror ikke du har Meniere, og foreløpig så oppfyller du ikke de diagnostiske kriteriene.

Når det gjelder rotfyllingen, så er det svært lite sannsynlig at det har noen sammenheng med dine plager!

Personlig tenker jeg at du ikke trenger å være bekymret for å reise med fly!

God bedring og god ferie!Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-