Superior Semicircular Canal Dehiscence?

Spørsmål

Hei.Jeg er en kvinne på 51 år som før 7 år siden fikk gradvis problemer med hørselen. Jeg hadde da et diskant tap på begge ørene på 60 db. I dag er mitt hørselstap på begge ørene på 80 db.Bassen har falt med 5 db. Jeg har utviklet en tinitus som varer 24 timer i døgnet og som øker kraftig ved stress.Før mitt hørselstap ble oppdaget hadde jeg flere episoder med svimmelhet og jeg følte at noen sto å borret i hode mitt! Jeg hadde store problemer med hukommelsen min i denne perioden,og har nå lært at dette kommer etter disse rart anfallene. Jeg har ofte nystagmus når jeg våkner om morgenen,og har hatt en ukommensert nystagmus til hø.lenge.Har blitt behandlet for krystallsyken men fått beskjed om at jeg kan ha Light cupulae fordi behandlingen ikke virket.Jeg er under utredning for Meniere men har ikke fått diagnosen helt ennå fordi jeg har ikke lange nok vertigo anfall. Og fordi mitt hørselstap er på begge ører og i diskant området.Etter hvert vertigo anfall så bruker jeg opptil 10 dager å komme i vater igjen.Sliter med og fokusere på PC og med min hukommelse.Hva tror du..er dette et tidlig studie av Meniere eller kan det være noe annet? Det er tatt MR av hode og alt er bra.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Det er ikke klassisk Meniere, dette. Man vil jo vanligvis da ha kun affeksjon av ett øre mtp på hørselsreduksjon. Noen kan ha en en defekt i benet som omgir øvre buegang i balanseorganet (Superior Semicircular Canal Dehiscence - SSCD, og disse kan ha lignende symptomer som dine, disse pasienten vil kunne framprovosere svimmelhet ved trykkøkning som ved hosting eller utligning av trykket i ørene eller nysing. Diagnosen kan settes ved en grundig MR av skallegropen og øreknokkelen (tinningbenet). Det er slett ikke sikkert du har denne tilstanden som er relativt sjelden, men man bør i allefall ha dette i tankene. Selv om tilstanden din ikke er klassisk for Meniere, så kan du forsøke medisiner som benyttes mot svimmelhet som ved Meniere, som for eksempel Betaserc. Du kan rådføre deg med legen din om dette.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-