Bihulebetennelse og svimmelhet

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på om dere kan hjelpe meg, er litt fortvile for tiden. Det hele begynte i midten av februar hvor jeg etter et festlig lag gikk hjem i kulda (-14). Dagen etter hadde jeg hodepine, tenkte det var resultatet fra dagen før...men hodepinen ville ikke gi seg og etter 4 dager gikk jeg til legen. Hun mente dette var bihulebetennelse, selv om jeg ikke hadde noen forkjølelse eller var tett i nesen og hadde heller ikke hatt dette i forkant. Jeg fikk pensilin (husker ikke hva de het, det var 3 store piller). Jeg tok dette og ble noe bedre, hodepinen gikk fra en "god 7/'er" til en 3/'er på en skala fra 1-10. Jeg trodde nå dette ville gå over, men jeg fikk en kur til med pensilin for å være sikker. Det var nå gått ca 3 uker. Hodepinen var i hele hodet og jeg fikk dott følelser i begge ørene og lyden ble veldig forvrengt, en metallisk lyd. Det gikk fra øre til øre og noen ganger var det på begge to samtodig. Så, etter 4 uker ble hodepinen noe bedre som sagt, men nå var den en sidig. Det var som en nål ble stukket i tinningen, og det kom og gikk hele dagen. Det sitter på venstre side. Øret derimot fikk nå en konstant sus og dott fornemmelse på høyre side. I tillegg har jeg en høyfrekvent tinnitus på begge ørene. Som også er nytt for meg. Så, etter ca 7 uker, fortsatt hodepine, øresus og dottfølelse, fikk jeg et svimmelhets anfall. Det kom plutselig, øresusen ble høyere og det hele varte i ca 10 minutter, men jeg var småkvalm resten av dagen. Samme dag hadde jeg time hos en ØNH. Han mente dette måtte være Menieres. Jeg lurer på om dette forløpet kan knyttes mot menieres? Har man konstant øresus og lydforvrengninger da, er ikke dette bare når man har anfall? Jeg fikk påvist redusert hørsel på høyre øret (på de lave frekvenser) som jo er typisk for Meniers. Men...hodepinen, er den typisk, og den kom jo før øre problemene? Jeg har innimellom alt dette fått en CT av bihulene ( etter ca 4 uker). Den viste at jeg nok hadde hatt bihule betennelse, og CT av hodet som var fin.

Mann, 45 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Ja, mye tyder på at du har fått en form for betennelse i slimhinnene som omfatter bihulesystemet. Man trenger overhodet ikke være tett i nesen for å ha bihulebetennelse, selv om slimhinnene som omfatter dette systemet er felles og det er et faktum at mange føler at man også blir tett i nesen eller får symptomer fra andre organer i nærheten (hals, munnhule, strupe, bronkier, lunger) i forbindelse med slik sykdom. Du har tatt en CT som jeg antar viser sløringer i noen, eller alle, av de fire bihulesystemene vi har. Og jeg antar videre at disse funnene er årsaken til dine plager, siden det ikke synes å være andre årsaker du nevner som kan bidra til besværet. I disse tilfellene bør du absolutt forsøke medikamentell behandling mot slimhinnehevelsen som du har i bihulene. Det betyr at man bør benytte en nasal kortison spray over minst 6 uker. Dette kan med fordel suppleres med en kortison kur i tablett form, gjerne 40 mg i 6 dager, gjentatt etter 4 uker. Dersom man ikke har feber eller puss fra nesen, er det som regel ingenting som taler for at man bør få noen form for antibiotika. Menieres sykdom er forbeholdt pasienter som har gjentatte perioder med øresus, ensidig hørselstap (som fluktuerer, dvs kommer under anfall og blir bedre i etterkant) og samtidig karusellaktig svimmelhet. Etter som tiden går vil Menieres pasienter ofte utvikle et permanent hørselstap på den gjeldende siden. Mitt råd er derfor å få startet med den relativt enkle og ukompliserte medikantelle behandlingen som beskrevet over, du kan snakke med fastlegen om dette. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Harald Dobloug
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-