Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Astma, kronisk betennelse i neseslimhinnen og polypper

Spørsmål

Jeg har polypper i hele bihulesystemet og er satt opp til operasjon (FESS fUll house). Det drar ut på tid ettersom sykehuset mangler noe utstyr. Neste gang jeg treffer den aktuelle legen, blir jeg operert. Derfor stiller jeg spørmål her: For et par måneder siden forandret tilstanden min seg. Fra å være tett i nesen, litt hodepine og litt nedsatt allmenntilstand, ble alt over natta betydelig verre. Siden har jeg følt meg influensasyk hele tiden og i tillegg har en "høysnuetilstand" dukket opp med rennende øyne som klistres igjen om natten, mer rennende nese, pluss adskillig mer blodig, tjukt sekret fra nesen, ja jeg vil si at jeg flere ganger om dagen snyter ut enorme mengder og gjerne store "biter" Ikke nok med det, men når tilstanden forverres følger også hudplager på hendene etter, eksem blusser opp og ved forbedring i hodet, forbedres også eksemene! Og allmenntilstanden er blitt mye verre. I jula gikk jeg på antibiotika og kortison samtidig, og da ble jeg nesten helt symptomfri og fikk lukt/smak tilbake i 14 dager! Nå er tilstanden som den var før jul, altså tilbake med full styrke! Kan det være noe annet enn "bare" polypper jeg nå lider av?

Mann 61
Svar

Hei

Når jeg leser sykehistorien din, så får jeg sterk mistanke om at du har noe som kalles ASA-intoleranse (AERD-aspirin exacerbatet respiratory disease), tidligere kalt bl.a. Mb Widal eller Samters triade). Det klassiske er astma, kronisk nese-/bihulebetennelse med nesepolypper og akutte luftveisplager forårsaket av aspirin og lignende medisiner. Aspirin (asetylsalisylsyre) er også å finne i små konsentrasjoner i svært mange matvarer/grønnsaker.

Råder deg derfor til å nevne dette for ØNH avdelingen der du skal opereres. De kan da vurdere behov for videre utredning og evt. behandling.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-