Neseblødning, bør jeg legeundersøkes?

Spørsmål

Hei. For noen dager siden begynte jeg å blø neseblod i strie strømmer. Det kom ut fra begge nesebor. Merket først blodsmak i munnen. Lå da på sofaen. Det blødde mye og friskt.Langt bak i nesen. Hjalp ikke bare med å klemme fast under nesebeinet.Stappet papir oppi og pressa sånn. Tok tid før det roet seg.Mye blod. I morges i dusjen merket jeg blodsmak igjen (hadde IKKE pella meg oppi der:-)). Når jeg bøyde meg framover kjente jeg det rant blod i massevis. Det stoppet etter ganske lang tid, med lange papirstrimler og press oppover, men jeg har mista ganske mye blod. Det kom også nå gjennom begge nesebor. Skal jeg ringe fastlegen for å få "brent/forsterka ei blodåre? Er frisk.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Ja, du skal oppsøke fastlegen din nå.

Du tenker på det med å få "brent" en evt blodåre som blør lett, og det er noe man gjør HVIS det er årsaken. Det er det imidlertid ikke sikkert at det er i ditt tilfelle, og da er der selvfølgelig ikke noe å "brenne".
Det at du blør fra begge nesebor taler faktisk imot den muligheten, selv om det ikke kan utelukkes.

Legen din vil undersøke deg for å finne ut årsaken til blødningen din, det er det første som skjer. Alt etter dette vil avhenge av diagnose / årsak.
Det kan være lokale forhold i nesen, det kan være forhold ved blodet ditt (økt blødningstendens, f.eks. for få blodplater), men dette kan man ikke spekulere, det skal undersøkes.

Helt teoretisk kan alvorlig sykdom i noen tilfeller gi seg til kjenne ved og debutere med økt blødningstendens, og derfor må du ikke la være å oppsøke lege nå. Med det har jeg selvfølgelig ikke sagt at jeg ser noe som taler i den retning, det er kun noe jeg nevner for å sikre meg at du følger mitt råd om å oppsøke lege for dette.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-