Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sprukket trommehinne og fly

Spørsmål

hei
jeg fikk ørebetennelse forige uke, og på fredag sprakk tromhinnen min. bor for tiden i england og venter på og fly hjem den 6 juni. spørsmålet mitt er, kan jeg fly når tromhinnen min er sprukket? har også veldig nedsatt hørsel, og fortsatt litt smerter etter en syv dagers kur med apocillin, er dette normalt?
Håper du kan hjelpe meg med dette. doktoren min kunne nemlig ikke hjelpe meg med flyspørsmålet når jeg så henne!

på forhånd takk!

Kvinne, 24 år

Svar

Hei!
Du har hatt et vanlig forløp med hensyn til en bakteriell ørebetennelse. Trommehinnen sprekker, og dette gir ofte umiddelbar smertelindring. Det hender at det ligger litt puss og væske i mellomøret en tid etter dette, og det forklarer nedsatt hørsel noen tid etterpå. Dersom dette vedvarer i 3 uker, bør du tilsees av lege, eller spesialist som kan rengjøre inn mot trommehinnen og vurdere om sprekken i trommehinnen har lukket seg.
Vanlig penicillin som du har fått hjelper ikke på smertene eller tilhelingen, men svake smertestillende som paracet eller ibux kan hjelpe nokså bra.
Du kan fly når du har sprukket trommehinne. Om den har grodd igjen så kan må oppleve litt over/undertrykk i mellomøret når man flyr, men jeg ser ingen grunn til at du ikke skal kunne fly trygt den 6.juni.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-