Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Spenningssmerter i øret?

Spørsmål

Har i det siste året av og til kjent en svak øreverklignende smerte i mitt venstre øre.
For et par måneder siden var jeg hos legen og han undersøkte øret men kunne ikke se noe galt, og kalte de smertene jeg av og til får for spenningssmerter.
Hva er egentlig spenningssmerter og hva kan jeg selv gjøre for å unngå dem?
Kan jo ta med at i løpet av en tiårsperiode har jeg måttet skylle det aktuelle øret for store mengder voks to ganger hos legen.
Den ene gangen hadde jeg nedsatt hørsel på grunn av voksen, den andre gangen hadde jeg ikke nedsatt hørsel, men legen valgte å skylle likevel da han mente at smertene kunne være relatert til voksen, noe det i ettertid har vist seg at de ikke var.
Har aldri skylt det andre øret og har heller ingen smerter der.
Smertene er ikke konstante, men kommer og går med ujevne mellomrom.
Er spenningssmerter i øret noe å bekymre seg for? Legen sa ikke noe mer om det, så det var vel meningen at jeg bare skulle slå meg til ro med at det var ikke noe å bekymre seg for og heller ikke noe å gjøre med det.

Kvinne, 30 år

Svar

Hei!

Med spenningssmerter har nok legen din ment smerter fra muskulatur i nakke, hodebunn og kjeve, kanskje for di du "spenner" deg. Slik "spenning" forklares gjerne som et resultat av stress og bekymringer, og er en svært unøyaktig diagnose som man gjerne ender opp med når man ikke har funnet noe annet.

Hvis legen din har undersøkt deg nøye for andre årsaker til øresmertene og ikke funnet noe ville jeg slått meg til ro med det. Spenningssmerter kan bedres ved avlastning, variasjon i arbeidsstillinger og mindre stress, men dessverre finnes ingen effektiv og sikker "kur" for dette, slike plager kan komme og gå i perioder.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-