Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svimmelhetsanfall kan være  Meniere´s sykdom

Spørsmål

Hei.... En tidlig morgendag i juni fikk jeg plutselig en svimmelhet jeg aldri har hatt før. Satt i sofaen og drakk kaffe da jeg plutselig ble veldig svimmel. Senere på dagen ble jeg verre og var nødt å legge meg ned. Rommet gikk rundt som en karusell, det føltes som at øynene mine også gikk rundt og jeg var veldig kvalm. Skulle jeg snu på hodet måtte jeg gjøre det veeeeldig sakte.

Til slutt måtte jeg stå opp fra sengen og inn på badet fordi jeg følte jeg måtte kaste opp. Hadde det ikke vært for at jeg kunne holde i trappe rekkverket på vei dit så hadde jeg tryna. Garantert. Dagen etter var jeg bedre og det gikk en uke før jeg var helt 100% symptomfri.

Fikk et anfall igjen 3-4 uker senere. Dette var på langt nær så kraftig, men jeg var småkvalm og hadde en slags ørhet/svimmelhet og lite matlyst i en liten uke da også. Nå fikk jeg det igjen på lørdag 29.9. Alle 3 gangene jeg har fått dette har det vart i mange dager, men det avtar sakte for hver dag som går. Samtidig syns jeg at det har vært en slags svak øresus i løpet av de dagene jeg har hatt det. Jeg har bittelitt øresus fra før, men de gangene jeg har fått dette blir den kraftigere. Hva er det som feiler meg?

Mann 39
Svar

Hei

Det du beskriver kan være forenlig med noe man kaller Meniere´s sykdom, dog beskriver du ikke følelse av nedsatt eller varierende hørsel ifm svimmelhetsanfall, så en kan ikke med sikkerhet si at det er det du har. Anbefaler deg derfor å gå til fastlegen og fortelle ham om dine svimmelhetsanfall og ledsagende symptomer. Mest sannsynlig vil fastlegen henvise deg for en vurdering hos en ØNH spesialist for en klinisk undersøkelse og hørselstest.

Lykke til og god bedring!