Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Meniere og graviditet

Spørsmål

Hei. Jeg har meniere sykdom og er i tillegg gravid. Uroer meg litt for fødsel. Finnes det noen sammenheng som gjør at det er større sjanse for anfall under fødsel?ser for meg at fødsel er ille nok og tanken på anfall i tillegg skremmer meg. Meniere sitter jo i øret, så håper jo på at dette er to helt atskilte ting som ikke påvirker hverandre. Har klart meg bra så langt i graviditeten (ingen forverring av tilstanden)

Kvinne 29
Svar

Hei

Det finnes ikke mange studier på området, men de få studiene som er gjort antyder at det er en viss sjanse for forverring av symptomer tidlig i svangerskapet, men at det avtar etter hvert. Enkelte opplever noe forverring etter fødsel, som en tror er relatert til økt stress. 

I og med at du ikke har opplevd en forverring så langt, så tenker jeg at du kan ta det helt med ro. Uansett er det viktig at du forsøker å holde deg til en diett med lavt saltinnhold. Opplever du økte symptomer i svangerskapet, så bør du i samråd med din lege vurdere å ta vanndrivende medisin, da det har vist seg å ha effekt.

Håper du får et fint svangerskap og uansett, så har du en fantastisk tid i møte!