Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ekstrem svimmelhet kan være Menieres sykdom

Spørsmål

De siste 8 mnd har jeg opplevd flere episoder med svimmelhet. De arter seg likt hver gang. Det begynner med en dott venstre øre før jeg blir ekstremt svimmel. Svimmelheten vil jeg beskrive som nautisk, eventuelt at det går alle veier. Jeg har ved flere anledninger kastet opp på grunn av svimmelhet.

Den verste svimmelheten varer fra 5-30 minutter og blir etterfulgt av kraftig øresus på venstre øre, minner om ett fossefall. Jeg er gjerne småsvimmel, kvalm, ør og ukonsentrert i et par timer etter ett slikt anfall. Det kan komme når som helst og i alle situasjoner, noen ganger flere ganger om dagen, andre ganger kan det gå ett par uker i mellom.

Jeg har også kraftig hodepine på venstre side bak og litt ovenfor øret. Det kommer i tak og det kjennes ut som noen stikker en syl inn i hodet mitt. Dette komner å går hele dagen og har vart ca en mnd nå. Hva kan dette være for noe?

Legen min mente jeg ikke var svimmel lenge nok til at det kunne være Menieres. Hørselen min er også helt tipp topp. Jeg har også øresus hele tiden, men dette kommer mer innenfra hodet. Hva kan jeg gjøre videre, eventuelt be fastlegen om å gjøre?

Kvinne 33
Svar

Hei

De anfallene du beskriver høres veldig ut som Meniere. Meniere arter seg på forskjellig vis fra person til person, men de klassiske symptomene har de aller fleste. Varigheten på svimmelhetsanfallene kan variere fra 20 min opp til ett døgn, og ikke alle merker hørselstap i begynnelsen.

Det kan selvsagt også være en form for migrene, men du har de klassiske symptomene som en forbinder med Meniere.

Jeg ville bedt fastlegen om en henvisning til ØNH lege, hvor du får tatt en hørselstest samt at du blir grundig undersøkt.

Lykke til og god bedring!