Ørebetennelse

Spørsmål

Hei.
Jeg begynte å få vondt i ørene mine eller "trykk" i de for litt over en uke siden. Dette utviklet seg til etter et par dagar til skikkelig smerte i det ene øret. Jeg og de rundt meg var overbevist om at dette var ørevoks så jeg dryppet ørene mine et par dager. Smertene gav seg ikke så jeg kjørte til legen. Der fikk jeg konstantert at det ikke var ørevoks men betenelse i ytre øret. Jeg fikk en kur på apocillin 660mg 4 til dagen og jeg skulle komme tilbake hvis smerten ble værre. Etter å ha tatt 6 tabeletter totalt så holdt jeg ikke ut mer og det ble bare værre over natten, jeg kom meg til legen igjen der sa de at det var for tidligt til at pencilinen funket så jeg fikk med meg øredråper på resept.
Nå har jeg dryppet meg tre ganger og tatt 8 tabletter til sammen. Jeg er ikke noe bedre, er hovnet opp skrått oppover ifra øreflippen og opp mot øyet, ekstremt tett, vondt i kjeven og hovne mandler. Smerten er såpass at jeg får ikke sove etter to paracet eller ibux en gang. Jeg har kontroll til legen om to dager igjen og jeg lurer på om jeg skal komme meg dertil i morgen eller om jeg bør ta mer pencilin før jeg gjør det? jeg leste en artikkel om nekrotiserende ekstern otitt og jeg ble litt redd. Det skal og nevnes at jeg har svært lett for å få betennelser og at de ofte kommer tilbake et par ganger.

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Ørebetennelse kan være veldig smertefullt og jeg forstår godt din fortvilelse. Har du feber? Føler du deg almennt påvirket? (Slapphet, frostbyger, kvalme). I såfall skal du ta kontakt med fastlegen din i dag evt legevakt. Smerten ved ørebetennelse blir ikke bedre før lenge etter oppstart med Apocillin. Grunnen til smerten er trykkstigning i mellomøret pga væske som tetter igjen øretuben, kanalen som går fra mellomøret ned i svelget. Smertestillende bør tas HELT regelmessig, Paracet 1 gram 4 ganger daglig, samt Ibux 400 mg 3 ganger daglig. I tillegg vil nesespray mot tett nese som f. eks Rinexin være til god hjelp. Dette får du kjøpt reseptfritt på apotek eller butikker. Apocillin virker først etter 4 dagers tid. Det er i det hele tatt svært omdiskutert om antibiotika skal brukes ved ørebetennelse. Virkningen er dårlig. Mitt råd er altså: Om du har kun smerter, men god almenntilstand: Vent og se det an to dager til. Om almenntilstanden er påvirket slik nevnt over: Kontakt lege i dag

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-