Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i nesen

Spørsmål

Har vondt helt fremst i nesen der den møter leppen. Det gjør liksom vondt bare på den ene siden av nesen, og er kun vondt hvis jeg trykker på nesebenet helt nederst på nesen, inni mitt høyre nesebor.

Mann 23
Svar

Hei.


Du har ikke stilt noen spørsmål til oss her, men fortalt om en smerte i nesen. Jeg tenker at du kanskje lurer på hva dette skyldes. Det kan jeg naturligvis ikke si deg uten å kunne snakke med deg nærmere, og uten å undersøke deg. Men jeg kan tenke litt høyt omkring dette. For det første tenker jeg at dersom dette ikke har vart lenge, f.eks. kun noen dager eller uker, og du er frisk ellers, så kan du trygt se dette an. Det er mye i kroppen av vondter og annet som kommer og går, blant annet fordi kroppen har en betydelig evne til selv-tilheling. Hvis det imidlertid vedvarer, eventuelt blir verre, så kan det være hensiktsmessig å få det undersøkt av en lege, og evt en tannlege, siden det kanskje kan ha med tenner/tannrøtter å gjøre også.

Det jeg tenker kanskje kan være mest sannsynlig, er en liten infeksjon eller byll under huden, for eksempel i en hårsekk i nesen.

Hvis du ser at det blir økende rødt, varmt eller hovent, og stadig mer vondt, så er det en ganske sannsynlig forklaring. Da bør du gå til lege for å se om det er noe som kan eller skal gjøres noe med, f.eks. å punktere det med en skarp nål eller skalpell, om det er en byll. 

Håper svaret er til nytte. Ha det bra.