Vond smak fra bihulene

Spørsmål

Ganske ofte får jeg vond smak i munnen når jeg svelger,litt "råtten" smak, og jeg kjenner det kommer langt bak fra nesen. Hadde litt vondt på ene siden av nesen, under øyet. Det er borte. Jeg har prøvet den nye nesehornet, og det gikk greit, men det kom bare litt blankt slim første gangen. Har brukt den tre ganger. Er denne fin for å skylle bihulene med, for jeg føler at det er de det er noe galt med. Kan dette bli bra når jeg bruker denne? Jeg må legge til, at jeg ikke er noe forkjølet eller tett. Kan det ligge noe bakterier i bihulene? Bør jeg gå til lege?

Kvinne, 48 år

Svar

Hei!

Det høres ut som om det kan være sekreter fra bihulene dine som renner bak i svelget og som gir deg vond smak. Det kan tenkes at du har eller har hatt en bihulebetennelse. Noen har dårlig avløp fra bihulene og det kan lagre seg slim og bakterier der.

Nesehornet skyller ikke bihulene men kun nesehulen.

Hvis du ikke har feber eller smerter fra området kan du trygt avvente situasjonen. Hvis plagene ikke gir seg eller øker på og blir for plagsomme kan du nevne det for legen din. En CT-undersøkelse av bihulene kan avsløre om det er en pågående bihulebetennelse.