Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vibrering i øret

Spørsmål

Hei! Jeg er en 32 år gammel kvinne, tidligere frisk (gravid i uke 31, om det er relevant). Jeg har de siste 3-4 dagene hatt episodevis vibrering i venstre øre. Det kjennes litt ut som en "dott" i øret som kommer og går, med tydelig rytmisk vibrering i noen sekunder, gjentatte ganger (trommesolo-aktig). Jeg har vært såvidt litt forkjølet/tett i nesen de siste dagene, og lyden kommer typisk på morgenen når jeg er mer tett, eller når jeg gjesper/utligner. Den utløses ikke ved høye lyder. Jeg har også følt meg såvidt litt "hoven" i ansiktet de siste dagene (men ikke uttalte ødemer/hodepine eller annet som tyder på noe svangerskapsforgiftning). Har hørt om noe som heter tensor tympani-syndrom. Bør jeg starte opp på noe kortison/betennelsesdempende/annet for å forhindre at dette varer ved..? Om det er en nerve som er i klem pga. ødem/irritasjon/etc, som ved Bells-parese..? Jeg har hatt såvidt litt øresus i perioder tidligere, men synes ikke dette ligner. På forhånd takk for svar!

Kvinne 32
Svar

Hei.


Jeg tenker at det du her opplever, er ufarlig og forbigående, og noe du ikke trenger å foreta deg noe med. Det høres ut som det kan ha å gjøre med tettheter i den tynne kanalen mellom innerøret og nesen, der hvor trykket i innerøret reguleres. Det kan enten skyldes forkjølelsen din og/eller væskeansamlinger i forbindelse med svangerskapet.

En annen mulighet kunne være et eller annet i øregangen, for eksempel voks eller et lite fremmedlegeme, og derfor synes jeg du kanskje kan vurdere å la legen din kikke inn i øret ditt, for å se om det skulle være en slik årsak, som er så lett å fjerne.

I tillegg har du kun kjent dette i 3-4 dager, hvilket tilsier at du trygt kan og bør se det an, både fordi det ikke er tegn på alvorlig sykdom, og fordi det er svært mye i kroppen som kommer og går, uten at man trenger å gjøre noe med det. 

Jeg synes ikke du trenger å tenke på behandling her og nå, etter så kort tid, jfr ditt spørsmål om kortison eller andre medisiner. 

Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-