Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Undertrykk i mellomøret

Spørsmål

Heisann. Jeg er en mann, 24 år. Forrige onsdag, for en uke siden, begynte et slags merkelig svakt trykk i ørene mine. Føles ut som om jeg går med ørepropper, akkurat som om noe presser utover i den ytre øreveggen. Litt merkelig følelse. Har lagt merke til at jeg i tillegg til det, har kjent på en varierende rar trykkfølelse i hodet. Litt rundt ørene og oppover mot tinningene og pannen. Likt på begge sider. Føler meg litt svimmel i tillegg. Jeg er veldig sensitiv for slike rare følelser, innbiller meg mye, leser mye rart på nett, og kan selvfølgelig være at det tydes enda mer når man tenker på det hele tiden, som jeg gjør. Var til legen igår, og forklarte situasjonen. Sa jeg spiste relativt sunt, drikker nok vann, trener osv. Hun kunne se at jeg hadde inndratte trommehinner på begge sider, som hun kalte det. Hørtes jo merkelig ut at jeg skulle ha det for ingen grunn. Har ikke vært i noen aktiviteter som kan forårsake det heller. Jeg fikk en nesespray hun mente jeg skulle prøve i 4 uker, som kunne hjelpe mot bihuler, øreganger osv. Nasonex het sprayen. Om alt dette kan forårsake svimmelheter og en litt rar trykkfølelse/svimmelhet i hodet, vet ikke jeg. Noen tanker rundt dette? Jeg er heller ikke allergisk mot noe. I tillegg gikk jeg til en fysioterapeut igår, for å prøve å løsne litt på nakke, hode region, om det kunne være muskelspenninger osv. Tror ikke det hjalp noe særlig. Følelsen er ikke noe merkbar da jeg sover og våkner om morgenen. Er spesielt når jeg begynner å gå, skal avsted osv. Da kommer denne rare følelsen rundt ørene, og jeg er litt svimmel hele tiden. Men hvorfor skulle jeg ha inndratte trommehinner? Er dette den rare øre følelsen jeg har ved at det føles ut som jeg har ørepropper i øreveggen? Og hva kan denne rare generelle merkelige hode følelsen komme av? Sammenheng med trommehinner? Om dette ikke bedres innen en viss tid, hva gjør jeg da? Håper på kjapp, positiv tilbakemelding.

Mann 24
Svar

Hei.


Det du her har fått påvist hos fastlegen din, inndradde trommehinner, er særdeles vanlig, helt ufarlig, og noe de fleste av oss opplever av og til. Det gir nøyaktig slike plager som du har, og alt du kjenner, kan forklares med det undertrykk det er på innersiden av trommehinnene dine. Det går over, og det finnes ingen grunn til bekymring av noe slag om dette du nå opplever. 

Om ikke nesesprayen du fikk hjelper nok, så kan du spørre legen om resept på den slimhinneavsvellende tabletten Rinexin, som åpner den tynne forbindelseskanalen mellom innerøret og nesa, -den som er tett nå og forårsaker undertrykket i ørene dine. 


Siden du nå har fått en forklaring på hva plagene dine skyldes, og at det er ufarlig og forbigående, så ville jeg avgjort ha bestemt meg for å ikke være mer opptatt av dette nå, hverken å kjenne etter, vente på at det går over, lese om det eller noe som helst. For det trenger du ikke, og siden du selv sier at du kanskje kjenner litt for mye etter og er litt for opptatt av slikt, så tror jeg avgjort at du bør ta en avgjørelse om å ikke være opptatt av dette lenger. For det har du ingenting igjen for. Det går blant annet ikke fortere over, om du tenker mye på det eller kjenner mye på det. 


Spesielt vil jeg fraråde deg å lure på hvorfor du har dette nå, hvordan du har fått det osv, for det får du etter alt å dømme ikke svar på. Slikt opptrer, og det forsvinner igjen. Du blir ikke fortere kvitt det om du teoretisk sett hadde fått svar på ditt "hvorfor"-spørsmål. Det kan skyldes lette øvre virale luftveisinfeksjoner, allergi, flyturer, eller bare tilfeldigheter, for å nevne noe. 

Du trenger heller ikke gå til fysioterapeut, for det hjelper ikke mot slike plager.


Håper det var greit svar. Ha det bra.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-