Ubehag fra tungen i flere dager etter bruk av munnskyllevann

Spørsmål

Jeg er ei jente på 32 år. For 3 dager siden brukte jeg nytt munnskyllevann fra butikken. Tidligere brukt munnskyllevann fra apotek uten problemer av og på, kanskje en gang om dagen. Jeg oppdaget gjennom lørdagen at den isende følelsen i munnen ikke ble borte. Det føles nå fortsatt som om jeg har spist sterke mentoltabletter og har denne friske følelsen i tunge, leppe og gang konstant. Ingen smerter, utenom ubehag/merkelig følelse av denne noe sterke friskheten i munnen og tunge. Kan kjennes noe "sterkere" ut på tungespiss, som om man igjen har en sterk mentol der. Ingen endringer i smak eller spyttproduksjon. Varm kjennes ikke for varmt eller kaldt for kaldt. Ingen endringer i utseende på tunge som jeg kan observere, kun denne følelsen. Lest om brennende munn, men klarer ikke helt identifisere det som det da jeg ikke har noe form for smerter, kun lett ubehag fordi "mentolfriskheten" er så tydelig

Kvinne 32

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg er ikke helt sikker på hva du ønsker informasjon om. 

Men jeg tenker nå ihvertfall følgende om det du skriver:

1) Farlig er det ihvertfall ikke, hva det enn er, så du kan og bør trygt se det an.

2) Det oppstod nokså snarlig etter du brukte dette spesielle skyllevannet. Det kan tyde på at det er en viss mulighet for at et eller annet med dette, har irritert tungen din på noen måte. 

3) Hvis det er tilfelle, er det enhver grunn til å tro at det vil gå tilbake av seg selv med mer tid.


I mellomtiden synes jeg du skal la være å bruke noen former for skyllevann, så øker du nok sjansen for at tungen kommer seg fortest mulig.


"Burning mouth syndrom" som du har lest om, er uansett ikke en diagnose du trenger å tenke på nå, for det er en langvarig tildels kronisk tilstand, mens du har jo bare hatt dette i noen få dager, og det er da enhver grunn til å tenke at det vil kunne gå bort igjen.  Og det finnes forøvrig ingen kurativ behandling for Burning Mouth syndrom, hvilket igjen betyr at det ikke er noe som er viktig å få diagnostisert så tidlig som mulig. 


Håper dette går over for deg. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-