Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tre ganger akutt svimmelhet av noen dagers varighet i løpet av femten år

Spørsmål

For tredje gang i løpet av en 15 års periode har jeg hatt tilfeller av forkjølelse med vedvarende balanseproblemer. Første gang ble jeg innlagt på sykehus i 4 dager uten at de kom til noen sikker diagnose. Det ble konkludert at det ikke dreide seg om krystallsyken. Siste gang ble jeg så svimmel at jeg måtte kaste opp. Tilstanden fordret sengeligging i cirka tre dager. Jeg tok 6 stykk Paracet 500 mg. Har lest i leksikon at balanseorganet inne i øret har nervetråder som blant annet har kontakt med musklene i kroppen. Tok første koronasprøyte for 8 dager siden. Er nå helt frisk igjen. Trener ofte, har dette noe å si for balansen? Jeg er pensjonist og tar daglig blodfortynnende medisin samt kolesteroltabletter.

Mann 82
Svar

Hei.


Det du spør om her, er altså om det at du trener ofte kan ha noe å si for balansen. Isåfall måtte det være positivt, og trening er uansett svært gunstig for helsen, og blir bare viktigere og viktigere jo eldre man er. Og du er jo 82 år, så fortsett med det for all del.


Forøvrig tenker jeg at tre tilfeller av svimmelhet av noen dager varighet, i løpet av en så lang periode som 15 år, absolutt ikke taler i retning av noen alvorlig sykdom, og så lenge det går over av seg selv hver gang slik du beskriver, så er det ikke gitt at du egentlig behøver å finne noen forklaring eller behandling for dette. Lever man lenge, så er det generelt sett svært mye forskjellige en skal oppleve fra kroppen, som ikke nødvendigvis har med sykdom å gjøre, men som kan tilskrives tilfeldighetenes konto.


Blir dette et hyppigere eller mer plagsomt fenomen, hvilket det hittil ikke har vist noen tendens til, så kan du ta kontakt med fastlegen for å bli utredet for dette, eventuelt også hos ØNH-legen, med tanke på om det er forklaringer som ligger i balanseorganet i innerøret. Men om jeg var deg, ville jeg absolutt bare ha sett dette an, siden alvorlig sykdom er utelukket i ditt tilfelle.


Ha det bra.