Trakeitt

Spørsmål

Hei,dame 45 år,tilbakevendende gule stafylokokker(eller streptokokker? )Brukt 2 div.antibiotikakurer uten hjelp.Symptomer:Grønne harde flak som løsner fra hals og hostes gjevnlig opp(har ikke hoste generelt),merkbar heshet,sårhet og smerter i svelget,/muskelkramper/ i spiserør/brystkassen.Utredet ved gastroskopi og ct av hals og thorax.Alle prøver negative..Hva kan jeg gjøre nå? Brystveggen min verker slik..Relevante sykdommer/medisiner: Innaktiv pga kronisk bekkenløsningsyndrom,PTC/IH med innlagt shunt.Bruker lavdose av Dolcontin dep. 3 x 5 mg,Stesolid supp ved /kramper/

Kvinne, 45 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke sikkert at du har en bakteriell halsbetennelse. Streptokokker, og andre bakterier, finnes i normalfloraen av bakterier i halsen hos svært mange. Dersom du ikke har hatt effekt av antibiotika, er det dermed grunnlag for å anta at du ikke har bakterier som årsak til dine plager. Det kan være virus. Det er typisk for virale halsinfeksjoner at de sitter i lengre enn en bakteriell halsinfeksjon. Siden du også har harde grønne flak som hostes opp, er det videre grunnlag for å anta at det du beskriver er en bronkitt, eller tracheitt som det ofte kalles når selve luftrøret opp til stemmebåndene er betent. Det som ofte bedrer tilstanden er rikelig med inntak av væsker, samt forsøke å tilføre luftveiene fukt. Dette kan foreksempel gjøres ved å inhalere damp. Etterhvert vil skorpene i svelget og luftrøret løsne og den underliggende slimhuden tilhele. Dersom hosten er uttalt, og gir smerter i sidene av brystkassen, kan man godt forsøke hostedempende medisiner, evt få resept på dette (eks Cosylan) hos fastlegen. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn