Tette forkjølelser

Spørsmål

Hei.

Jeg har problemer med å bli kvitt en gjenstridig forkjølelse. Har hatt 3 omganger med tett nese, slapphet og lettere hodepine i løpet av 9 uker. Hver gang har vart i en drøy uke. I forkant av forkjølelsene var jeg sliten etter mye jobbing, det kan kanskje ha gjort meg mer mottagelig?
I den første omgangen fikk jeg dessuten ørebetennelse i begge ørene. Dette har jeg fått antibiotika for slik at jeg er mindre plaget av øreverk nå. Forkjølelsene har vært såpass kraftig at jeg har måtte være hjemme fra jobb og ligge rett ut i perioder, selv om jeg nesten aldri er syk ellers.
Jeg har tidligere testet meg for allergi, og ikke fått påvist dette. Har heller ikke rennede nese eller øyne. Jeg har ikke hatt nevneverdig feber i denne perioden, men det får jeg svært sjelden selv om jeg er syk.

Er dette kun vanlige forkjølelser som kommer veldig tett, eller kan det være et symptom på noe annet?

Mann, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det kan nok tenkes at det bare er flere etterfølgende forkjølelser uten noen spesiell årsak, altså en statistisk uheldig variasjon for ditt vedkommende.

Det kan også tenkes at det hele er en lengrevarig, langtrukken infeksjon som du ikke blir helt kvitt før den dukker opp igjen. Noen virusinfeksjoner varer lenge og kan gjøre slimhinner sårbare for nye infeksjoner på toppen av de første.

En annen mulig forklaring kan være at det er hovne mandler eller trange utløp fra bihulene som lager ufordelaktige og trange forhold i nese/bihuler/svelg og som igjen øker tendensen til stagnasjon av sekreter og derved økt infeksjonstendens.

For å avklare dette bør du undersøkes i luftveiene, kanskje fortrinnsvis av en ørenesehalslege, evt med en CT av bihulene. En slik undersøkelse kan også vise om det er fortykkede slimhinner i bihulene og eventuelle polypper i nesen som disponerer for infeksjon.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn