"Swimmers Ear"

Spørsmål

Under et fall fra tak i 2009 ødela jeg balansenerven, mistet hørselen og fikk en kraftig Tinnitus på venstre side. Dette har jeg levd godt med i alle år. Ved svømming og opphold i vann har jeg for en og to uker siden opplevd å få dott i det øret som er friskt. Det har forsvunnet etter kort tid - et par timer. I dag var jeg i bassenget igjen, svømte med ørepropper. Ved bruk av disse merket jeg en smerte i øret da jeg satte dem på plass. Da jeg var ferdig og skulle dra hjem merket jeg en voldsom dott i det venstre. Prøvde å utligne trykket med forskjellige øvelser uten å lykkes. Jeg har fått en betydelig nedsatt hørsel. Dette bekymrer med
veldig da jeg tenker på at jeg skal miste hørselen helt og dermed bli døv? Nå har det gått 12 timer, men har fortsatt plagene. Når jeg holder for nesen og blåser da oppleves det "smelling" i øret. I tillegg har jeg verk i samme øret. Forrige natt hadde jeg mye hosting og "harking". Håper beskrivelsen er bra nok til at dere kan gi et konstruktivt svar ? Noe veldig gledelig har jeg opplevd idag. Jeg har ikke hatt Tinnitus siden dette hendte, altså 12 timer siden. Dette har ikke skjedd tideligere på over 8. år.

Vennlig hilsen

Ole-Johan

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Vann er øregangens fiende. "Svømmeøre" er et uttrykk som mange som driver med dykking og svømming kjenner til. Den vanligste årsaken til slike plager er at det tilkommer en øregangsbetennelse og tilstopping av øregangen med både voks og avstøtte hudceller. I fuktig miljø er dette et godt oppvekstmedium for bakterier og sopp. Vanligvis vil det være litt voks i øregangen i utgangspunktet og når man utsetter øregangen for trykk og vann så dannes det en propp inn mot trommehinnen som ofte medfører akutte smerter og ubehag. Du kan forsøke med eddiksyre skylling (1 del 7% husholdningseddik og 3 deler (sterilt) vann og skylle med dette i opptil tre dager. Dersom fortsatt ubehag, gå til legen og få rensket ut øregangen, evt dra til ØNH spesialist og få rensket ut øret. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-