Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Streptokokkhals, vondt i spiserøret, kuldefølelse, skjelving, smerte/stikking under beina

Spørsmål

Hei, I februar i år fikk jeg en kraftig halsbetennelse, med feber og voldsomme smerter i svelg. Gikk ikke til legen før i mars. Da ble det konstatert fortsatt rikelig med streptokokker, og jeg ble satt på antibiotika (10 dager). Jeg opplevde ingen bedring - og hadde fått en følelse av at sykdommen hadde satt seg i hele kroppen. Nå er det oktober og i perioden fra februar har det kommet noen nye plager, mens andre er konstante. De som har vært til stede hele tiden er; vondt / svie i munnhule / svelg (ikke vondt å svelge, men vondt i området som er rødt på vedlagte bilde), vondt i spiserøret, kuldefølelse, innvendig skjelving og en følelse av å "hangle". Før sommeren begynte jeg å skjelve på hendene, og jeg har fått smerte/stikking under beina. Beina kjennes også ut som om de dovner bort. Jeg har fått god oppfølging av fastlege i denne perioden, og har vært til ØNH, gastroskopi og på medisinsk poliklinikk på sykehuset. Ingen finner ut hva dette kan være. Gastroskopi viste litt slapp lukkemuskel, men ikke uttalt spiserørsbetennelse. Ble satt på en kur med Pantoprazol. Ingen blodprøver gir noen indikasjoner, og det er tatt mange slike. Ingen andre medisiner, ikke røyk / alkohol, er i full jobb.

Mann 38
Svar

Hei

Dette var en komplisert og langvarig sykehistorie, og det er ikke sikkert at jeg klarer å bidra med noe som ikke er tenkt på før.

Med tanke på dine langvarige og heller diffuse symptomer, og det faktum at en ikke har funnet ut av det, så tenker jeg spesielt på én tilstand som bør utelukkes. Etter en ubehandlet/underbehandlet streptokokkinfeksjon, så forekommer noe som heter "revmatisk feber", dog ytterst sjeldent, spesielt i industriland. Om det ikke er sjekket for, så bør det om ikke annet utelukkes. Revmatisk feber er en tilstand som kan forekomme en god stund etter gjennomgått (underbehandlet) streptokokkinfeksjon. Diagnosen baseres på sykehistorie og spesifikke kriterier. Anbefaler derfor at du stiller din fastlege spørsmål om ditt sykdomsbildet kan være forenlig med "akutt revmatisk feber" med "senkomplikasjoner". Dersom dette allerede er vurdert, så får du beklage at jeg ikke kan bidra til videre utredning.

Ønsker deg god bedring og håper inderlig at du finner ut av det her!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-