Stiv nakke og bihuler

Spørsmål

Jeg er plaget med bihulebetennelse ca. 2-4 ganger pr år. De siste gangene har jeg etter et par dager våknet opp med stiv nakke (i tillegg til vondt i hodet og problemer med skarpt lys). Er dette en vanlig komplikasjon? Hva kan jeg gjøre for å unngå dette? Har du noen gode forslag? Sykdommer: Bihulebetennelse med stiv nakke Medisiner: Rinexin Kvinne, 30 år

Svar

Hei!

Jeg tror ikke nakkestivheten direkte skyldes bihulebetennelsen, men beskrivelsen din minner mer om et migreneanfall. Noen slike kraftige hodepineanfall kan dessuten skyldes stivhet og spenninger i nakken, og det er ikke usannsynlig at du når du er syk spenner deg en del og får en reaksjon på dette i form av hodepine som likner migrene.

Når først anfallet er kommet kan du forsøke å stoppe det med Paracetamol og Ibux, men for å forhindre at det kommer må du forsøke å slappe av i muskulaturen, senke skuldrene, gjerne ha på noe varmt eller få massasje for nakken din. Regelmessig trening, nok søvn og godt med drikke er også viktig når du er syk.