Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stikkende smerter i kjeve ved tygging

Spørsmål

Hei. Jeg har den siste tiden vært plaget med smerter lokalisert rundt bakre del av kjeven/halsen når jeg spiser. Det kan virke som om det er de første tyggene jeg tar. Smerten er som stikk/ elektrisk støt og gir seg etterhvert. Det er faktisk ganske smertefullt og jeg må holde opp med å tygge. Har også den siste tiden vært litt øm på undersiden av kjeven. Jeg har juvenil idiopatisk artritt i bla kjeven, men er umedisinert pr idag. Smertene er helt ulikt dette. Hva gjør jeg?? Hilsen kvinne28

Kvinne 28
Svar

Smerter som kommer ved tygging og som forsvinner når du stoppe å tygge stammer mest sannsynlig fra kjeveleddet. Disse smerten kan være av ulik karakter. I de fleste tilfeller så er det ensidig, konstant verkende, men i noen tilfeller skarpe intense smerter. Noen opplever smerter daglig, mens andre får dem innimellom. De kan stråle/vandre i stort sett alle retninger; til øre, tinning, rundt øynene, under kjeven og ofte bak i nakken.

I og med at smertene du opplever er så intense, så anbefaler jeg at du får det vurdert av legen din. Det går an å forsøke smertestillende og betennelsesdempende medisiner (f.eks. Ibux el.l) i 1-2 uker. Om ikke det hjelper kan det anbefales å få tatt en bildeundersøkelse av kjeveleddene og få fastlegen til henvise deg enten til en ØNH lege eller en kjeve-/ortognat kirurg.

Ønsker deg god bedring!