Stikkende smerter i kjeve ved tygging

Spørsmål

Hei. Jeg har den siste tiden vært plaget med smerter lokalisert rundt bakre del av kjeven/halsen når jeg spiser. Det kan virke som om det er de første tyggene jeg tar. Smerten er som stikk/ elektrisk støt og gir seg etterhvert. Det er faktisk ganske smertefullt og jeg må holde opp med å tygge. Har også den siste tiden vært litt øm på undersiden av kjeven. Jeg har juvenil idiopatisk artritt i bla kjeven, men er umedisinert pr idag. Smertene er helt ulikt dette. Hva gjør jeg?? Hilsen kvinne28

Kvinne 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Smerter som kommer ved tygging og som forsvinner når du stoppe å tygge stammer mest sannsynlig fra kjeveleddet. Disse smerten kan være av ulik karakter. I de fleste tilfeller så er det ensidig, konstant verkende, men i noen tilfeller skarpe intense smerter. Noen opplever smerter daglig, mens andre får dem innimellom. De kan stråle/vandre i stort sett alle retninger; til øre, tinning, rundt øynene, under kjeven og ofte bak i nakken.

I og med at smertene du opplever er så intense, så anbefaler jeg at du får det vurdert av legen din. Det går an å forsøke smertestillende og betennelsesdempende medisiner (f.eks. Ibux el.l) i 1-2 uker. Om ikke det hjelper kan det anbefales å få tatt en bildeundersøkelse av kjeveleddene og få fastlegen til henvise deg enten til en ØNH lege eller en kjeve-/ortognat kirurg.

Ønsker deg god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-