Spyttstein

Spørsmål

Jeg fikk plutselig smerter i den ene spyttkjertel (under kjeven)under måltider. Klarte å drive ut en spyttstein selv ved å gjøre de klassiske tiltak mot dette. Den kom ut under tungen, liten lys stein...kanskje et par mm størrelse. Dette skjedde søndag kveld. Jeg har ikke de store smerter ved måltider lenger, men er enda litt øm over kjertel. Har ikke hatt feber...men kanskje noe svekket almentilstand. Trenger jeg behandling med antibiotika eller skal jeg se dette an et par dager?

Svar

Hei! Når steinen fjernes vil drenasjen gjenoppstå. Da vil det svært sjeldent føre til bakteriell infeksjon og antibiotika er unødvendig. Ømhet vil det være noen dager da steinen har irritert vevet. Iløpet av noen dager vil det bli helt bra!