Snørr i spytt

Spørsmål

Jeg har vært plaget med snørr i spyttet i lengere tid.
Faktiskt mer enn ett år. Det skaper ubehag og føler det innvirker på tunge og svelg.
Jeg føler behov for å spytte mye mer enn normalt. Snørret/spyttet er tidvis fargeløst/hvitt eller farget. Jeg har vært hos tannlege og fastlege for undersøkelse. Begge hevder tunge og svelg ser bra ut. Fastlegen har tatt prøver og ikke funnet noe.
Hvor kommer snørret fra? Det føles som det renner ned fra ganen.
Av og til blir jeg varm i ansiktet og føler en slags prikking i huden. Vet ikke om det har noen sammenheng.
Jeg blir også tidvis tett i nesen uten å være forkjølet. Som regel om kveld /natt. Mandlene ble tatt når jeg var 6 år .
For 2 år siden flyttet fra leilighet i eldre trehus til helt ny moderne leilighet i mur. Kan det ha spilt en rolle?
Jeg vil også nevne at jeg har hatt 4-5 turbulente år, både privat og jobb. Samtidig har jeg trent regelmessig og er vel i bedre fysisk form enn jeg var 10-15 år siden. Jeg er derfor rimelig frustrert over situasjonen . Det kan umulig være en normal tilstand .

Mann, 52 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

"Snørr" (la oss kalle en spade for en spade:) ) kommer fra nesen og/eller tilhørende strukturer. Baksiden av nesehulene dine munner ut like over svelget, og det er lett å kjenne at der er forbindelse der, f.eks. hvis man nyser med mat i munnen og får mat opp i nesen osv osv.
Der derfor åpenbart derfra dette kommer.
Hva det er som lager "snørret" er mer interessant. Der bør det mer presise undersøkelser til, og jeg tenker at det må være greit å få undersøkt dette hos en ørenesehals-lege som kan kikke baki der med fiberoptisk utstyr osv.
Det er en smal sak som det ikke er noen grunn til å la være å få gjort.
Man kan tenke seg at du kan ha f.eks. kronisk katarr i neseslimhinnene, polypper, kronisk bihulebetennelse, allergi m.v. som alt sammen kan gi slikt slim som renner ned i svelget og munnen.
Det at du tidvis er tett i nesen uten å være forkjølet, medvirker til at jeg vil tenke i de retninger jeg nevner ovenfor.
I forhold til dette med allergi, så er det en interessant tanke, dette med ditt bytte av bosted. Eldre trehus er naturlig godt ventilerte vanligvis, mens moderne leiligheter ofte blir alt for tette, hvilket i verste fall kan gi muggsoppvekst o.l., og det er det noen som er allergiske mot.
Jeg kan jo selvfølgelig ikke si noe om sannsynligheten for at dette er noe som gjelder deg, men det går an å teste seg for div allergier, inkl. forskjellige muggsopparter.
Jeg har ingen forutsetninger for å si hva av dette som evt er årsaken for ditt vedkommende, uten å kunne undersøke deg, så det er derfor jeg ville gått til en ØNH-lege hvis jeg var deg. Be fastlegen din å henvise deg.
Det med at du blir varm i ansiktet og føler en slags prikking i huden, klarer jeg ikke å se i noen sammenheng med dine plager med snørret, hvilket du spør om.

Hadde jeg vært din fastlege hadde jeg nok lagt opp følgende undersøkelser og behandlingsforsøkt, tenker jeg:
Først en undersøkelse ved ØNH-lege, og hvis ikke det gav noen konklusjon, ville jeg ha tatt diverse allergitester. Dersom utslag på noe av dette, ville jeg nok ha testet ut en kortisonholdig nesespray på deg, for å se om det hjalp på plagene.

Håper du har litt å gå videre med her for å bli kvitt plagene dine.
Ønsker deg lykke til med det, og en riktig god sommer forøvrig !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn