Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i halsen ved svelging og helseangst

Spørsmål

Hei. Jeg har i noen uker hatt smerter i halsen som kommer og går iløpet av dagen, mest på høyre side, men iblant er det på venstre side. Jeg merker iblant litt ved svelging. Noen timer merker jeg ingen ting, mens plutselig er det litt ubehag i halsen. Jeg har litt slim i halsen og litt snørr i nesa som kommer og går. Har stive og vonde muskler på samme side av halsen. Har ikke hovne lymfeknuter. Ikke problemer med å svelge mat. Ellers bra form. Trener som normalt. Jeg har små barn, og det har blitt utrolig lite søvn over lengre periode. Jeg har også helseangst som ikke hjelper på. Jeg har ikke corona for det har noen andre i huset akkurat testet seg for. Har reflux, så jeg tar 2x20mg Nexium. Innbiller meg at dette startet etter jeg for en tid siden hadde mye surr oppstått og mat opp i gjennom i munnen. Hva tenker du jeg skal gjøre? Jeg blir automatisk redd for kreft. Har ikke røykt eller drukket alkohol på 8 år. Hilsen mann 39.

Mann 39
Svar

Hei.


Jeg synes på ingen måte at det høres ut som at du har noen alvorlig sykdom, i hvert fall. Så dine tanker om kreft kan du med fordel legge fra deg. Jeg tenker at det mest sannsynlige er at du har hatt en eller flere vanlige virus halsinfeksjoner som har kommet og gått, siden du beskriver smerter ved svelging, slim og snørr, og tidvis vonde muskler. Alt det er jo tegn på vanlige virusinfeksjoner. Lite søvn kan også spille inn, slik at man blir mer bekymret for relativt ubetydelige plager for dette, enn man egentlig trenger å være. Helseangsten din er selvfølgelig også et betydelig moment i dette, siden man tolker alt i verste retning når man har helseangst. Folk flest vil nok ikke bli spesielt bekymret over svelgsmerter som kommer og går i noen uker.

Vi kan heller ikke se bort fra at din reflux kan virke inn og gi halsplager.

Ditt spørsmål her er hva du bør gjøre. Jeg synes det viktigste er å la være å bekymre seg og spesielt å la være å tenke på kreft, for om man gjør det, så kjennes alt mye verre og en er mer oppmerksom på ethvert signal fra kroppen, som så igjen blir feiltolket pga helseangsten.

Så synes jeg du kan se det an noe videre, for det mest sannsynlige er at dette vil avta og forsvinne av seg selv etterhvert.

Hvis det mot formodning ikke skjer, kan du ta en tur til fastlegen for en sjekk.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-