Smerte i hode, neserot og nakke

Spørsmål

Hei.

Mann 37 år. Ikke røykende, ingen kjente allergier

Har vært utsatt for kraftige virus/bakterieinfeksjoner i vinter som ble behandlet med antibiotika (med suksess). Allikevel har jeg blitt sittende igjen med en tilnærmet konstant smerte i hodet, neserot og nakke. Det varierer litt fra dag til dag, og i løpet av dagen. I tillegg har jeg irritasjoner i øynene. Dette ble behandlet med antibiotikadråper når det var på sitt verste (nesten klistret igjen på venstre øye). Nå er det bare lett irritasjon om morgenen. Ikke et stort problem, men nevner det siden det kan ha betydning i relasjon til de andre plagene. Smertene øker når jeg bøyer hodet og oppleves trykkende. Har også følelsen av vond smak gjennom munnhulsen.

Har fått Nasal (?) nesespray og er sendt til CT og spesialist. Bildene viste ikke tette bihuler og, men enkelte kanaler ved neserot var trange. Uansett virket det ikke som nok til at plagene er såpass tydelige.
Spørsmålet mitt er: Hva annet kan det være enn bihulebetennelse og hvor nøyaktig er CT’en i påvisning av Kronisk bihulebetennelse?... Jeg er veldig sliten og lei av å være syk med disse plagene. Det har nå gått over 3 mnd.

Håper på svar som kan hjelpe meg å løse dette.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Siden antibiotika hadde effekt, må vi anta at du hadde en bakteriell, og ikke virusutløs, infeksjon. Etterdønninger etter infeksjoner kan sitte i over lengre tid, også i muskulatur i hode og nakke men vil heldigvis gå over. Uker og måneder er ikke uvanlig. CT er svært nøyaktig mht å fremstille bihulenes anatomi og påvise fortetninger i bihulesystemet. Noen kan likevel ha trykksmerter grunnet perioder med ulikt trykk inne i bihulene og i atmosfæretrykket. Slike korte sinalgier, dvs kortevarige smerter som er projisert over det aktuelle bihuleområdet, vil ikke kunne vises på CT eller andre former for billedframstilling. Det er uvanlig at bihulebesvær gir nakke og hodepine, mer vanlig gir det trykk mot neserot, panne, bak øyne og mot kinn eller tannrekken i overkjeven. Nasale steroidesprayer bør benyttes i minimum 6 uker for at effekten skal kunne komme, til orientering. Lykke til videre!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-