Slipe adamseplet

Spørsmål

Hei!

Jeg har et problem som går mye på det psykiske for meg! Jeg har ett meget fremtredende adamseple,det synes mer på meg enn på gutter jeg kjenner! Har blitt mobbet hele livet mitt fordi jeg har "guttehals" og det tar veldig på! Det er ganske vanskelig å skjule noe som er midt på halsen.Det hemmer meg i arbeid og i sosiale samvær og jeg har konstant nakke og skuldersmerter, siden jeg forsøker å skjule halsen min mest mulig.
Jeg så ett program på tv`n i går kveld angående transseksuell og der var det en som foretok en avsliping av adamseplet for å gjøre det mindre synlig. Er det mulig å få gjort her i norge ?? Og hvordan går man fram for å hjelp til dette!

Det blir jo foretatt kjønnsskifteoperasjoner her i landet og da gjør de vel noe med adamseplene til de som går fra mann til kvinne!

Med vennlig hilsen

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette er nok en litt uvanlig problemstilling - men jeg forstår at du synes dette er et problem.

Det er mulig å få gjort dette i Norge - men neppe på offentlig sykehus - slike oppgaver er relativt lavt prioritert. Dessuten kan det nok være vanskelig å få dekket slike inngrep via folketrygden, dette er en tross alt en ren kosmetisk operasjon.

Jeg har kontaktet Klinikk Bunæs i Oslo og her gjøres et slikt inngrep via et lite snitt i huden og påfølgende fjerning av den mest prominerende brusken. Inngrepet koster 15.000 kroner.

Du kan kontakte slike plastikk-kirurgiske klinikker direkte og be om en vurdering og prisanslag. Du kan også be legen din om å henvise deg dit og samtidig kan han søke trygden om midler til dekking av inngrepet - men jeg tror ikke du skal ha for store forhåpninger om å få dekket dette. I så fall må det i det minste godtgjøres at dette ikke kun er et kosmetisk problem for deg, men et stort medisinsk problem fordi det gir deg ytterligere plager av psykisk eller fysisk art.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn