Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slimansamling i svelget

Spørsmål

29 år gammel kvinne. Fra tidligere frisk, bruker kun p-piller. Ingen kjente allergier. Snuser, gjort det i ca 10 år. Siste 3-4 årene vært plaget med slim i svelget. Tilnærmet konstant. Har en følbar slimansamling i svelget som ikke lar seg svelge ned. Må harkes opp. Gul/hvit farge. Verst om morgenen. Tidvis kan jeg føle meg tungpusten og dette avtar noe når jeg får mobilisert slimet. Så vidt meg bekjent har jeg normal thyroideastatus og som nevnt ingen allergier. Ofte tett i nesen, men ingen nysing eller renning. Ingen halsbrann og ingen effekt av antacida. Ble undersøkt av ØNH spes. for 2-3 år siden, da var problemet langvarig øretetthet, ble undersøkt med blant annet laryngoskop, med normale funn (nevnte ikke dette aktuelle problemet da). Fikk Dymista, som hjalp noe for øreproblemet, men ingen bedring av nesetetthet eller slim i svelget.

Kvinne 29
Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe konkret spørsmål, så da er jeg ikke helt sikker på hva du ønsker informasjon om. Jeg velger derfor å kommentere det du skriver, og å gi deg noen råd.


Ditt problem har nå vart i 3-4 år, og det høres jo plagsomt ut. Du har allerede vært undersøkt av ØNH-lege, som er rett fagperson til å utrede dette. Men da du ble undersøkt for 2-3 år siden, så var ikke svelget ditt og slimansamlingene  et tema som du tok opp med ØNH-legen, forteller du, og følgelig ikke noe legen gjorde noen vurdering av heller.  Da synes jeg du avgjort skal til ØNH-lege nå, med dette som problemstilling.

Det har vart så lenge at en trygt kan si at du har "sett det an" lenge nok, og det er mao. åpenbart ikke tilfeldig eller forbigående, og det kan følgelig ha en forklaring. Derfor synes jeg at du bør bli undersøkt av en ØNH-lege nå. Det vil forøvrig blitt ren gjetning av meg å spekulere i årsaker/diagnoser her uten å kunne undersøke deg, så det unnlater jeg med hensikt. Det viktigste er at du nå får et råd om hva du kan og bør gjøre for å finne mer ut av dette. 

Jeg ønsker deg lykke til.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-