Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skurrelyder i øret

Spørsmål

Jeg bruker ørepropper mens jeg er på jobb og når jeg kjører moped. Jeg har også noe øresus på høyre siden, men jeg overlever det. Det som plager meg er at når jeg har høyre side mot hodeputen min så hører jeg faktisk blodtrykket mitt. 1klikk i sekundet sånn ca. Itillegg (både uten og med ørepropper) så reagerer mitt høyre øre når jeg snakker høyt eller andre høye lyder/frekvenser. Jeg får sånn skurrelyd/smell/radiostøy lignende lyd på høyre øre. Jeg kan også sitte oppreist og ikke ha dusjen på 1-2dager og få følelsen av at vann renner ut av øret mitt. Samme følelse kommer også av og til når jeg reiser meg opp. Itillegg så kommer disse "ulydene" når jeg beveger hånden langs huden på kjeven/tinningen. Da kommer også det ulyd/smell i høyre øret. Jeg håper det er mulig å behandle. Er vel ikke normalt å vær overfølsom for div lyder? Om det er noe nerveskader eller soppinfeksjon. Hadde vært kjekt å kunne snakke høyt uten å måtte få den der "skurrelyd, radiostøy, smell". Aner ikke helt hvordan det kan beskrives. Men jeg må vel ta turen til fastlegen.

Mann 34
Svar

Hei

Det første jeg tenker på etter å ha lest om dine plager og bruk av ørepropper er at det kan ligge en stor propp med ørevoks i øregangen din. Om voksproppen kan forklare alle dine plager er jeg litt usikker på, men det er greit å få det sjekket hos fastlegen.

Dersom det viser seg å ikke være vokspropp i øret, så kan det tenkes at du har en dysfunksjonell øretrompet. Øretrompeten er en forbindelse mellom nesekaviteten og mellomøre. Når øretrompeten ikke fungerer optimalt så kan det gi ulyder i øret som dem du beskriver. Det kan også gi en følelse av trykk i øret, øresmerter, tetthets-/dottfølelse, øresus og følelse av endring i hørsel. Det at du kan høre din puls når du legger øret mot puten kan være helt normalt, men ettersom dette er noe som nylig har oppstått, så er det greit å få det sjekket ut.

Anbefaler deg i første omgang å få sjekket ørene for voks.

Lykke til og god bedring!