Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sårhet på begge sider av tungen

Spørsmål

Hei, Jeg har lenge hatt problemer med ømme smaksløker på tungen. Jeg har antatt at dette har vært på grunn av regulering og senere metallbøylen jeg har på innsiden av fortennene mine. Men jeg har lagt merke til at sommeren sitter veldig langt bake på tungen og kan derfor ikke forklares med disse tingene. Jeg har en del smaksløker som er ganske hovne i tillegg til det som ser ut som blåmerker (De ser mørkere ut på bildene enn i person) på sidene av tungen. Jeg er nervøs for kreft. Jeg skal få ordnet time hos fastlege, men jeg tenkte jeg skulle høre med deg også. Kan dette være resultat av allergi eller at jeg noen ganger "suger på tungen?

Kvinne 21
Svar

Hei.

Du kan ihvertfall se bort fra kreft, slik du tenker på, siden du har plager fra begge sider av tungen. Man får ikke kreft på begge sider av tungen samtidig.

Det taler i retning av annen årsak, for eksempel en mekanisk årsak som at du "suger" på tungen.

Du spør om det kan skyldes allergi. Det tror jeg absolutt ikke, for allergi arter seg ikke slik.

Jeg synes det er greit at du oppsøker fastlegen for dette slik du har planlagt, og jeg ser ikke bort fra at fastlegen din vil være enig med meg i at dette kan skyldes mekanisk irritasjon av begge sidene av tungen, for eksempel som følge av suging på tungen. Og kreftbekymringen kan du med sikkerhet legge fra deg.

LES MER: Forandringer på tungen

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-