Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sår i ganen. After?

Spørsmål

Hei! For to uker siden begynte jeg på en antibiotikakur for UVI etter at legen fant det ut via å sende urinen til dyrkning. I samme prøve fant de også mycoplasma genitalium, noe jeg ble behandlet for etter antibiotikakuren for UVI. Kort oppsummert har jeg nå blitt behandlet med to forskjellige antibiotikakurer på to uker. Har de siste dagene vært tørr i munnen, og i dag oppdaga jeg et sår bak i gommen i munnen, mot ganen. Det er akkurat som det er slått sprekker i huden. Merka også at jeg var en væskefylt bylle oppe i tannkjøttet ovenfor fortenna, som bekymrer meg litt. Finner ingen lignende bilder på nettet, annet enn ett jeg synes var lignende, men da kom det selvsagt opp artikler om at jeg er dødssyk osv. Dette er altså en væskefylt, gjennomsiktig bylle på ca 2 mm i diameter, som er ubehagelig. Området rundt er litt rødt og tannkjøttet ser tydelig irritert ut rundt. Har vært innom tanken på om det kan være soppinfeksjon grunnet antibiotikaen, men når jeg googler det kommer helt andre sår opp, og det er altså ikke det jeg har. Hva kan dette være, skyldes, bør jeg ta kontakt med lege?

Kvinne 21
Svar

Hei.

Jeg vet ikke hvilke antibiotika du har brukt, med tanke på om dette kan være bivirkninger av medisinen. Soppinfeksjon ser det ikke ut som. Det du har på tannkjøttet, kan kanskje minne om after, hvilket er en ufarlig tilstand med sår i munnen, som vil forsvinne av seg selv. Vi vet ikke årsaken til dette, men ikke sjeldent kan det komme samtidig med andre infeksjoner. Det som minner om et sår i ganen kan jeg ikke si noe sikkert om årsaken, men det ser jo ihvertfall ingen måte alvorlig eller dramatisk ut.

Dette ville jeg ihvertfall trygt sett an videre, siden ingenting av det er illevarslende eller tegn på alvorlig sykdom. Skulle det mot formodning utvikle seg å bli verre, kan du heller vurdere å oppsøke lege, men samtidig vil jeg minne om at ingen bør oppsøke legekontorer i disse coronatider, med mindre det er strengt nødvendig. Det er også et tungtveiende argument for å se dette an nå. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-