Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rødt øre

Spørsmål

Hei, Jeg tok hull i ørene da jeg var 14 år, altså 5 år siden. Noen måneder etter jeg tok hull fikk jeg en infeksjon i det ene øret hvor det ble svært hovent og det blødde fra det. Jeg fortsatte å gå med øredobbene etter infeksjonen og la merke til at jeg fikk utslett under ørene, på halsen. dette antar jeg at var nikkelallergi så jeg kjøpte øredobber fri for nikkel. Jeg merket derimot at øret fremdeles var hovent og jeg sluttet derfor helt med å gå med øredobber for å ikke forverre situasjonen. Nå har det gått 2 år siden jeg sluttet med øredobber. Jeg har fortsatt et hovent øre og det er ennå litt varmt, og rødt, slik det har vært i 2 år nå. I dag testet jeg for gøy, om det gikk an å ta på øredobber i hullene og fant ut at det hovne øret ennå hadde et helt normalt hull. mitt friske øre er helt normal størrelse og har grodd helt igjen. Jeg lurer på hva dette skyldes? Kan det være at jeg ennå har infeksjon i øret? Er det mulig at det ene øret er hyperallergisk elns? Jeg vil gjerne få ned hevelsen og rødheten, hva bør jeg gjøre? bør jeg oppsøke en øre-nese-hals lege?

Kvinne 19
Svar

Hei

Det er lite trolig at du fortsatt har infeksjon i det øret, samt at det er lite sannsynlig at bare det ene øret er hyperallergisk.

Det er noe som heter rødt øre syndrom, men det er ytterst sjeldent, og man vet ikke helt årsaken til at det oppstår. Det finnes heller ingen standardisert behandling.

Oppsøk fastlegen din i første omgang. Om ikke han kan hjelpe, så be om en henvisning til en ØNH lege. Da får du i alle fall undersøkt øret grundig. Kanskje finner de en bakenforliggende årsak.

Lykke til og god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-