Redusert hørsel og øresus etter ørebetennelse

Spørsmål

Hei!

Jeg har hatt både mellom og ytre ørebetennelse etter hverandre. Jeg fik 3 forskjellige antibiotika før betennelsen ble borte. Begynnte å bli svimmel 2 uker etter diagnosen og fikk redusert hørsel (dotter) i begge ørene frem til 12.12.2012. Da ørene mine ble renset av øre-nese-hals legen. Venstre øre ble bra med en gang. Høyre er fortsatt tett, hovnet trommehinne. Svimmelheten ble borte 14.01.2013. Nå er det øresus i høyre øret. Bare når det er lyd rundt meg. Særlig mekanisk lyd. Vaskemaskin, vifteovnen,rennende vann og musikk. Når det er stille så er det ingen sus, foreksempel når jeg legger meg for å sove og det er helt stille i huset. Øre-nese-hals legen har sjekkett hørselen min. Hører svært dårlig på høyre øret og skal tilbake til legen for et nytt hørselstest i mars. Lurer på hvise øresusen blir borte etterhvert?

Svar

Hei!

Etter ørebetennelser vil man vanligvis ha en fase på flere uker der man ofte hører dårlig, har dottfornemmelse og tidvis øresus som kan være plagsom. Mange opplever at det kan forverres noe i flatt leie, og lindres når man ligger med overkroppen noe hevet om natten. En ørebetennelse kan angripe både mellomøret, trommehinnen og øregangen, slik du beskriver, og hevelsen i trommehinnen kan vedvare en tid etter at selve infeksjonen er slått tilbake. Vanligvis vil man resonnere slik at funksjonen vil restitueres og bli bedre etter at årsaken bedres. Derfor er det god grunn til å anta at dine plager med hørsel og øresus vil bedres om litt. Hørselskontroll er likevel viktig fordi en del danner væske i mellomøret i etterkant av en mellomørebetennelse og dersom dette ikke klarnes opp av seg selv, vil man av og til suge ut væsken fra mellomøret. Kontroller 3 uker etter gjennomgåtte ørebetennelser er derfor vanlig, slik at dette kan fanges opp. Lykke til videre!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-