Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Pulssynkron tinnitus, stress og stramme nakkemuskler

Spørsmål

Opplever periodevis ensidig pulssykron tinnitus når jeg våkner opp men forsvinner ganskje kjapt når jeg løfter hodet. Har stramme nakkemuskler og er stresset. Har du noen kommentar til dette?

Mann 69
Svar

Hei.

Dette med pulssynkron tinnitus har vi hatt spørsmål om tidligere på lommelegen, også da vi hadde ØNH-lege, hvilket vi dessverre ikke har for tiden. Jeg velger derfor å vise til vår tidligere ØNH-lege Mads Moxness sitt svar om det du spør om, da det inneholder informasjon som er relevant for din tilstand.

Her er hans svar om pulssykron øresus:

Han skriver: "Pulssynkron tinnitus er en relativt vanlig forekommende tilstand, og er vanligvis forbundet med noe økt gjennomstrømning av de blodkarene som er nært hørselsorganet vårt. I de aller fleste tilfeller behandles ikke slike tilstander, og symptomene har en tendens til å klinge av på egen hånd. Det er viktig å få tatt en hørselstest fordi denne kan gi informasjon om evt tidligere skader av hørselsfunksjonen, som igjen kan gi øresus senere. Endringer av hodeleie eller kroppsleie kan bidra til økt subjektiv ørsus. Det man vanligvis gjør er å ta en MR undersøkelse av hodet og balanseorganet, slik at man kan være sikker på at det ikke er noen form for ekspansjon i disse områdene. Mitt råd er derfor å be fastlegen om en henvisning til MR undersøkelse av tinningbenet og hørselorganet på begge sider. "

Håper det var greit svar. Ha det bra.